Atlete bezoekt gemeenteschool voor Go Active-campagne van McDonald's

Kim Gevaert komt niet meer terug

Bewegen is de boodschap. En als dat ook nog met olympische sporten kan, is dat dubbel meegenomen en moet dat worden beloond, meent Kim Gevaert Foto: André Vlerick

De Pinte - Kim Gevaert heeft, in tegenstelling met haar naamgenote Kim Clijsters, geen plannen voor een comeback. Ze denkt wel actief aan gezinsuitbreiding, vertelde ze vandaag bij haar bezoek aan de gemeenteschool. Daar kwam ze een diploma en medailles uitreiken voor 'Kim Olympics', de nieuwe McDonald's campagne om kinderen meer te doen bewegen.

Kim is het nieuwe uithangbord voor McDonald's, dat al vijf jaar met een Go Active-campagne de lagere schooljeugd aan het sporten wil zetten. Met het oog op de Olympische Spelen in 2012 in Londen en met Belgiës meest bejubelde spurtgazelle als grote voorbeeld, worden scholen gestimuleerd om hun activiteiten op de verschillende olympische disciplines af te stemmen.

De gemeenteschool van De Pinte - De Blije School - bleek alvast een goede leerling en kreeg daarom een diploma en een bronzen medaille voor elke klas. Daarmee doen ze meteen ook mee aan de finale van de actie waarbij in 2012 één Belgische klas een dag lang met Kim naar Londen mag.

Dat ligt voor de kinderen echter nog veraf. Nu vonden ze het belangrijk om vooral te tonen hoe goed ze al sportief bezig zijn. De vierde-, vijfde- en zesdeklassers mochten van het hoge bezoek ook gebruik maken om Kim Gevaert eens aan de tand te voelen. Zo blijkt dat het geen ramp is als men nu nog niet actief aan een atletiekcarrière denkt. Kim begon er zelf maar mee op haar 14de. Opvallend veel vragen ook rond haar tien maand oude zoontje Vince. Die kan binnenkort, net als zijn mama, schitteren met een speciaal gemaakt t-shirt van de school.

Kim gaf te verstaan dat ze het bij die ene nakomeling niet wil laten. 'Ik denk minstens aan een vierkoppige aflossingsploeg of zelfs aan een compleet voetbalelftal', bekende ze. Toch blijft ze daarnaast bezig met haar meterschap van SOS KInderdorpen en is de atletiek ook nooit ver weg. Ze wil, waar mogelijk, aan jong talent tips geven en actief meewerken aan de organisatie van de Memorial Van Damme. 'Ik ga zeker niet meteen stilzitten, maar blijf graag bewegen. Da's gezond', gaf ze nog mee.

Wij geven u hierbij nog enkele beelden mee van het sportieve gebeuren waarover de kinderen nog lang zullen kunnen navertellen.

Corrigeer

Meest Gelezen Sport