'Klas 50' van School Simonnet komt na zestig jaar nog eens bijeen

'Klas 50' van School Simonnet komt na zestig jaar nog eens bijeen

Klas 50, hier in het derde en vierde leerjaar. Foto: if

Sint-Martens-Latem - Op zondag 19 september om 14.30 uur vindt in School Simonnet in Sint-Martens-Latem een Reünie plaats van de graadsklas 1ste en 2de leerjaar van 1950. 60 jaar geleden zaten in de klas van juf Kowalewski 34 leerlingen. Dit reüniegebeuren is een initiatief van Etienne Balcaen die dit de naam gaf van project 'Klas 50'.

School Simonnet is altijd een bijzondere school geweest en zeker voor die tijd: een niet-katholieke vrije school met pluralistisch karakter, met jongens en meisjes samen en waar verdraagzaamheid en creativiteit enkele van de principes van de stichtster mevrouw Simonnet waren.

Anderhalf jaar heeft Etienne samen met 2 klasgenoten, Marie-José Van Hecke en Ilona De Bondt, deze reünie voorbereid. Het moeilijkste werk was het terugvinden van de leerlingen uit die klas. Archief was in de school niet meer aanwezig. Aan de hand van een foto werden er 32 van de 34 terug gevonden. Daarvan zijn er 6 overleden. Om gezondheidsredenen kan juf Kowalewski (83 jaar) niet aanwezig zijn, maar de fotoreportage van het gebeuren zal haar bezorgd worden!

Heel wat informatie kan terug gevonden worden op volgende website. U moet alleen even doorklikken op 'Simonnet Sint-Martens-Latem'.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio