Zestiende editie voor het eerst eind juli

Sneukeltoer bracht 21.069,40 euro op

Regiocoördinator Sanne Maes is dolblij dat ze elk jaar weer naar De Pinte mag blijven komen om een fraaie Sneukeltoercheque in ontvangst te nemen. Foto: avd

De Pinte - Regiocoördinator Sanne Maes van Kom op tegen Kanker mocht vrijdag 1 oktober in De Pinte weer een cheque van 21.069,60 euro in ontvangst nemen. Dit geld fietste u op 1 augustus misschien mee bijeen tijdens de 15de Sneukeltoer van Oud KLJ De Pinte.

Dirk Morel, voorzitter van Oud KLJ, dankte voor de overhandigingsceremonie zijn zovele trouwe medewerkers die maakten dat de geanimeerde fietstocht voor het goede doel weer op rolletjes liep en zelfs niet te beroerd waren om na de activiteit ook nog te zorgen dat alle gebruikte locaties netjes werden opgeruimd.

Hij dankte ook de mensen van Vlaams Kruis, politie, civiele bescherming, schooldirecties, gemeentebesturen en - niet te vergeten - sponsors die het initiatief een zoveelste keer mee mogelijk maakten. Vooral de laatsten zorgden ervoor dat de cheque weer mooi aandikte.

De Oud KLJ-voorzitter sprak ook lovende woorden voor de jonge generatie die ondertussen mee haar schouders onder de actie heeft gezet en nu al garanties biedt dat als Morel en de mensen van zijn generatie het wat rustigeraan willen doen. Hij kon in elk geval ook al meedelen dat Sneukeltoer 2011 ondertussen in de steigers staat en verreden zal worden op 31 juli. Zo rijden de Pintenaars hun gewaardeerde collega's (én medewerkers) van de Zeverrockorganisatie niet in de wielen.

Goed om weten is dat de voorbije 15 Sneukeltoeren ondertussen bijna 250.000 euro (of omgerekend 10 miljoen Belgische Frank) voor Kom op tegen Kanker opbrachten. Geld dat volgens Sanne Maes in diverse initiatieven voor de kankerpatiënten en hun omgeving is geïnvesteerd.

Burgemeester Martin Van Peteghem had ook niets dan lof voor de jonge Sneukeltoermedewerkers die voor een aflossing van de wacht kunnen zorgen. Een gegeven waar veel Pintse verenigingen Oud KLJ terecht om benijden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio