Klassieke balletsuite van Tsjaikovsky komt in De Pinte weer tot leven

Studio Minne brengt De Notenkraker naar het OCP

Studio Minne brengt De Notenkraker naar het OCP

Foto: if

De Pinte - Studio Minne presenteert op 3, 4 en 5 juni in het OCP, Polderbos 20, De Notenkraker; een klassieker in de balletwereld. De kinderen, tieners en jongvolwassenen uit de Vlaamse Ardennen en omstreken slaan daarvoor de handen en benen in elkaar om het beste van zichzelf te geven. Voor het eerst zal het in juni kerstavond zijn.

Het verhaal

Kerstavond. Tijdens het kerstfeest komen heel wat genodigden bij de familie van Clara vieren. Zo ook de raadselachtige nonkel Drosselmeyer die Clara overlaadt met geschenken: een ballerinapop, een harlekijn en een notenkraker .
Als alle gasten naar huis keren,  gaat Clara slapen en komt ze in Dromenland terecht. Daar komt de Notenkraker tot leven en verandert hij in een droomprins.
Maar in een duistere hoek van Dromenland regeert de gevaarlijke rattenkoning. Hij en zijn onderdanen zijn woest dat Clara Dromenland binnengedrongen is en willen haar dood.
De droomprins neemt het op voor Clara en vecht met zijn kompanen, een troep soldaten, tegen de rattenkoning en zijn gevolg. De soldaten zegevieren en de droomprins neemt Clara mee op reis . De reis voert hen langs Spanje, Italië, China, Rusland, India, Arabië en eindigt in Suikerland. Daar ontmoeten Clara en haar prins de suikerfee en haar mirlitons, de zoete bloemen en de snoepjes.
En dan wordt Clara wakker. Was dit sprookje alleen maar een droom?

De voorstellingen

Studio Minne spaarde kosten noch moeite om deze voorstelling waar te maken: kostuums uit Portugal en Italië, een speciaal balletvinyl, een magische kerstboom die tijdens de voorstelling automatisch groeit...

Er zijn voorstellingen op vrijdag 3 juni om 19 uur, zaterdag 4 juni om 15 uur en zondag 5 juni om 11 en om 15 uur. Kaartjes kunt u reserveren op tel. 055-60.06.22.

Meer weten?

Studio Minne biedt lessen theater, klassiek ballet, pointes, moderne dans, hiphop, tapdans, musical en hedendaagse dans aan voor kinderen vanaf vier jaar in Ronse, Maarkedal, Kluisbergen, Brakel en De Pinte. Ook tieners kunnen er terecht voor deze dansstijlen. Een juiste danstechniek, kwaliteit, creativiteit, discipline en maar evengoed dansplezier zijn de grote pijlers binnen de school. Studio Minne beperkt het aantal kinderen per groep. Zo kan er voldoende aandacht geschonken worden aan elke leerling. Glittershows staan niet op het visitekaartje van studio Minne. Elk schooljaar wordt afgerond met een examen en een voorstelling.Naast een praktisch examen is er voor de oudste leerlingen ook een theoretische proef.
Een goede danstechniek is één zaak maar dansgeschiedenis en vaktermen mogen geen geheimen kennen als men van dans houdt en de professionele toer op wil.
Tijdens vakanties worden stages georganiseerd.
Zo krijgen kinderen en tieners de kans om hun kijk op dans en kunst te verruimen.

Uitkijkend naar de nieuwe Academiezaal in Ronse, staat Studio Minne voorlopig op de planken in de Cultuurzaal van De Pinte.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio