Open VLD heeft kandidatenlijst al volledig klaar

Merelbeke - De leden van Open Vld Merelbeke keurden zaterdag 21 april de volledige gemeenteraadslijst met een ruime meerderheid goed. Van de 87 stemmers kleurde bijna 80% het ja-bolletje onder de ontwerplijst. Deze lijst werd op 12 april reeds quasi unaniem goedgekeurd door het bestuur van de afdeling. Op 14 oktober a.s. dingen 14 mannen en 13 vrouwen namens Open Vld naar de gunst van de kiezer.

De top van de lijst was al eerder bekendgemaakt. Egbert Lachaert trekt de lijst, gevolgd door afdelingsvoorzitter Vanessa De Vuyst. Schepenen Poriau, Jonckheere en Van Huffel volgen daarna gevolgd door raadsleden Veronique Van Damme, Georges Van De Cauter, Anneke Matthijs en André De Ruyck.
Op de 10de plaats volgt voormalig OCMW-raadslid Monique Bettens-Loeman. De 11de plaats werd toegekend aan de broer van jongerenvoorzitster Stephanie, Vadim Van Audenhove. Op de 12de plaats is Micky Van Caneghem opnieuw kandidaat na een mooie uitslag behaald te hebben in 2006.
Op de 13de plaats komt een verruimingskandidaat met advocaat Alain De Ruyck, die in 2000 nog kandidaat was op de toenmalige CVP-lijst. Zelfstandig kapster Ann Hofman – De Praeter neemt de 14de plaats in.
Op plaatsen 15 tot 17 volgen drie jongere kandidaten. Op 15 komt Karen Vermeulen uit Bottelare, op 16 voormalig Jong Vld Nationaal voorzitter Edward Roosens en op 17 Davine De Ronne, actief binnen de jeugdraad, Dorp in Zicht en KAJ.
Op de 18de plaats volgt een bekend Merelbeeks gezicht met Dirk Simoens, die al meer dan 20 jaar ijsjes aflevert bij tal van Merelbeekse huishoudens.
Op de 19de plaats volgt bestuurslid Linda Facq, die in het UZ werkzaam is en voormalig vakbondsafgevaardigde is.
René Schepens, de gedelegeerd bestuurder van de grootste werkgever in Merelbeke (ATS groep), neemt ook deel aan de verkiezingen op de lijst van Open Vld op de 20ste plaats. René Schepens is ook bekend van talrijke liefdadigheidsprojecten en initiatieven, zoals de ATS-run.
Op de 21ste en 22ste plaats volgt een duo. Charlotte Wiels speelt korfbal bij Floriant Merelbeke en is vierdejaarsstudente bedrijfspsychologie. Haar vader Thierry, assistent projectleider in het UZ Gent, staat net na haar.
Op de 23ste plaats volgt een inwijkeling met Gino Pauwels, muzikant en bediende bij een pharmaceutisch bedrijf. Voorheen nam hij al deel aan gemeenteraadsverkiezingen in Temse op een Open Vld lijst.
Bea D’haene – De Roeck is een ander bekend gezicht uit de Kwenenboswijk die deelneemt aan de verkiezingen op de 24ste plaats. Zij is actief binnen de Natussen en het carnavalleven alsook binnen de wijk Kwenenbos. Professioneel werkt zij in het revalidatiecentrum Ter Kouter in Deinze.
Op de 25ste plaats staat hét gezicht van het Merelbeekse postkantoor, Geneviève Van Acker. Zij neemt als één van de lijstduwers deel aan de verkiezingen. De andere co-lijstduwer is Hilde Goedertier op plaats 26, voorheen actief in de jongerenbeweging, afkomstig uit Melsen en vandaag professioneel actief binnen het UZ Gent.
De echte lijstduwer is Tim De Keukelaere, die voorheen al voorgesteld was.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio