VOC Het Reservaat krijgt van Groen een Groene Duim

Merelbeke - Groen Merelbeke reikte op haar 10de Zomerfeest de jaarlijkse Groene Duim uit aan het Vogelopvangcentrum (VOC) Het Reservaat, gevestigd in het Liedermeerspark. De Groene Duim is goed voor een financieel duwtje in de rug van 250 euro. Het VOC werd opgericht door Guy de Meulemeester en zijn levenswerk wordt nu voortgezet door zoon Nick

Groen noemt het VOC een unieke organisatie in Merelbeke die met haar 150 vrijwilligers een bijzondere maatschappelijke meerwaarde creëert. Dat gebeurt vooral door jaarlijks duizenden wilde dieren op te vangen. In 2011 betrof het maar liefst 3800 exemplaren van allerlei pluimage: van eenden, kerkuilen en torenvalken tot egels, vossen en steenmarters.

Daarnaast brengen duizenden mensen een bezoek aan het asiel waarbij het mededogen voor de zieke of uitgeputte dieren ook meer respect voor de natuur oplevert. Jaarlijks genieten ook een honderdtal groepen en schoolkinderen van een educatieve rondleiding, vaak begeleid door de huidige bezieler en onuitputtelijke werkkracht Nick De Meulemeester.

Groen Merelbeke wil hiermee ook een signaal geven aan de politiek dat het VOC meer steun nodig heeft en verdient. Het centrum ziet de steun van de Vlaamse overheid gestaag dalen en kampt ook met een nijpend plaatsgebrek. Twee problemen waar de politiek volgens de partij soelaas kan bieden. Daarom is deze Groene Duim meteen ook een nadrukkelijke oproep aan het gemeentebestuur.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio