Eerste Pintse barbecuekampioenen zijn gekend

Eerste Pintse barbecuekampioenen zijn gekend

Alle winnaars samen met de jury Foto: if

De Pinte - Afgelopen weekend organiseerde De Pinte Leeft! het allereerste Pints Kampioenschap Barbecue in Park Viteux. Onder een stralende zon traden 7 teams de arena in om – op basis van drie stukken vlees – de jury én het publiek te imponeren met hun barbecuekunsten.

De teams werden beoordeeld door een professionele jury, bestaande uit Henry Veroughstraete (Restaurant Viteux), Kim Laerte (Horecare) en André Haerinck (Slagerij André). Ze beoordeelden de deelnemende teams op tal van aspecten, gaande van smaak over bereidingswijze tot originaliteit. ‘Het niveau lag enorm hoog’ verzekerden de juryleden. ‘Alle teams zijn heel origineel uit de hoek gekomen, het was dus zeker geen gemakkelijke keuze om een winnaar aan te duiden’.

Uiteindelijk kwam het enige vrouwenteam dat de uitdaging was aangegaan (met Saskia Verbiest, Inge Moerman en Sofie De Jonghe) als eerste uit de bus. Zij gingen naar huis met de beker van de professionele jury en de eer dat ze zich voor minstens 1 jaar dé Pintse Barbecue Kampioenen mogen noemen.

Maar ook het publiek mocht een prijs uitdelen. Elk team maakte namelijk 5 borden klaar voor de opgedaagde toeschouwers. Zij mochten deze gerechten ook beoordelen en het team dat hierop het beste scoorde trok naar huis met de beker van de publieksjury. Ondanks een sterke prestatie van het team van Olivier Reyntjens en Geert Depestele trokken uiteindelijk de broers Lieven en Steven Lekens aan het langste eind.

“Deze eerste editie was een sprong in het duister, maar te horen aan de eerste reacties breien we hier met De Pinte Leeft! zeker een vervolg aan”, zo verzekerde voorzitter Vincent Van Peteghem. “Net na de uitreiking begonnen sommige teams al te brainstormen hoe ze volgend jaar de beker zouden binnenhalen… Een traditie is geboren, op naar de volgende editie!”
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio