Meer dan 1.000 Merelbeekse gezinnen kozen voor alternatieve groene stroom

Merelbeke - De groepsaankoop door de provincie Oost-Vlaanderen van 100% groene stroom en gas is weer een succes geworden. De bevolking stemde massaal in met het voorstel van Eneco en besparen zo 248 tot zelfs meer dan 500 euro. In Merelbeke zijn ook ruim 1.000 gezinnen in dat geval.

Tussen 23 maart en 6 mei schreven maar liefst 1.612 Merelbeekse gezinnen (17% van de Merelbeekse bevolking) in op de groepsaankoop. Daarmee eindigde Merelbeke, net na Beveren, op de tweede plaats wat betreft het aantal inschrijvingen in verhouding tot het aantal elektriciteitsaansluitingen. De gemeente richtte een bemand loket in om gezinnen zonder computer of internet te helpen bij hun inschrijving. Maar liefst 275 gezinnen schreven zich in via dat gemeentelijk loket. Met het aantal papieren inschrijvingen (t.o.v. het totaal aantal inschrijvingen) is Merelbeke zelfs koploper van de provincie.

 

Uiteindelijk stapten 1.012 gezinnen (10,90 %) uit Merelbeke over naar een nieuw energiecontract. Merelbeke kon zo 62,80 % van de inschrijvers overtuigen om het groene aanbod te accepteren, meteen ook het grootste percentage binnen de provincie.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio