N-VA klaar met volledige lijst

Merelbeke - De N-VA presenteerde ons zondag 1 juli haar volledige kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. Van de 27 kandidaten zijn er 14 vrouwen.

Huidig CD&V/N-VA fractieleider Rik De Vis zal de lijst trekken. Zijn zoon Gerard kreeg de 24ste plaats op de lijst.

De Vis' running mate en eerste vrouw op de lijst is opkomend talent Evi Maes. Oud-burgemeester en huidig Zingems gemeentesecretaris Guido Mortier kreeg de derde plaats, gewezen zonechef van de politie Vlaamse Ardennen John De Vlaminck de vierde en oudgedienden Sabrina Schollaert en gemeenteraadslid Dirk Beke de vijfde en zesde plaats.

Plaats zeven is voor de eerste opvallende nieuwkomer: Rosine Van Gysegem, de dochter van oud-schepen Georges Van Gysegem. Plaatsen acht tot en met tien zijn respektievelijk voor Kristof De Puydt, Christophe Vanderschueren en Mieke De Vriese.

De elfde tot en met vijftiende plaats zijn voor Steven Gillesen, Kris Van Caneghem (net als de lijsttrekker ook kandidaat voor de provincieraad), Annelies Van de Sype, Jonas Coolsaet en Cynthia Duvilliers. De zestiende tot en met twintigste plaats worden ingenomen door Karsten Smeesters, Agnes Langlois, Karel De Smet, Nicole De Neve en Filip De Clercq.

Conny D'Hauwers, Martine De Zutter en Sandra Van De Putte kregen de plaatsen 21 tot en met 23; Sabine Lauwagie en Bea Garré-Coppens de plaatsen 25 en 26.

Huidig OCMW-raadslid Jo Van Hoorebeke is lijstduwer.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio