Werkzaamheden Hundelgemsesteenweg vanaf 7 augustus

Merelbeke - Op dinsdag 7 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met hoogdringende werkzaamheden in de Hundelgemsesteenweg tussen het kruispunt Waterstraat-Hundelgemsesteenweg en de rotonde Hundelgemsesteenweg-Zwijnaardsesteenweg. Het bestaande wegdekoppervlak wordt er opgebroken en de asfaltverharding wordt volledig vernieuwd. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken worden de werken in één fase uitgevoerd en gaat de zone in beide richtingen dicht voor het verkeer.

De werf start op dinsdag 7 augustus om 6 uur aan de rotonde Hundelgemsesteenweg-Zwijnaardesteenweg in de richting van het kruispunt Waterstraat-Hundelgemsesteenweg. De werkzaamheden duren 15 kalenderdagen en zullen afgerond zijn voor 1 september.

 

Tijdens de werken zal het doorgaand verkeer richting Gent vanaf kruispunt Molenhoek omgeleid worden via de Poelstraat, Lamstraat, Heidestraat en Guldensporenlaan. Het verkeer komende van Gent richting Merelbeke-Centrum volgt vanaf de rotonde Hundelgemsesteenweg-Guldensporenlaan de omleiding via de Oude Gaversesteenweg, Gaversesteenweg en Zwijnaardsesteenweg. Er wordt richting Merelbeke-Centrum eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Oude Gaversesteenweg tussen de Plataan en de Waterstraat.

De haltes Hebbelynckstraat op de Hundelgemsesteenweg worden tijdelijk afgeschaft. De reizigers worden verwezen naar de haltes Merelbeke Kerk of Waterstraat. De bussen volgen richting Gent dezelfde plaatselijke omleiding via de Gaversesteenweg, de Oude Gaversesteenweg en de Waterstraat. Richting Merelbeke-Centrum rijden ze vanaf de Hundelgemsesteenweg via de Waterstraat naar Oude Gaversesteenweg. Voor bromfietsers, fietsers en voetgangers blijft de werfzone toegankelijk.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio