Patrick Lachaert op 64-jarige leeftijd overleden

Open-VLD Merelbeke verliest haar vader

Open-VLD Merelbeke verliest haar vader

Patrick Lachaert is niet meer Foto: Open VLD

Merelbeke - Open VLD-boegbeeld Patrick Lachaert (64) heeft vanmiddag, 19 augustus, zijn strijd tegen kanker verloren en is thuis omringd door zijn dierbaren overleden. Iedereen binnen de partij reageert verslagen.

Patrick Lachaert was advocaat, maar schonk 35 van zijn beste jaren aan de politiek, zowel lokaal, regionaal als in het Vlaamse Parlement.

33 jaar lang leidde hij de liberale partij lokaal als voorzitter, tot hij een stap terugzette en de teugels over gaf aan Vanessa De Vuyst. Kort daarop werd hij door het afdelingsbestuur tot regiovoorzitter Gent-Eeklo verkozen. Deze herfst zou hij bewust met actieve politiek stoppen en het werk aan de jongere generatie - lees: onder meer zijn zoon Egbert - over laten.

Lachaert was gemeenteraadslid, schepen, Vlaams raadslid en tot op vandaag gedreven fractieleider voor zijn partij. "Wij verliezen een vader. Het is niet te beschrijven wat Patrick Lachaert voor Open VLD heeft betekend", zegt voorzitster  Vanessa De Vuyst.

De overledene wordt volgens zijn eigen wens in familiale kring ten grave gedragen. Hij kan voorlopig nog begroet worden in rouwcenter Heyse, Hundelgemsesteenweg 381. De familie wenst bloemen noch kransen, maar zou een financiële bijdrage aan het Kinderkankerfonds als laatste eerbetoon ten zeerste waarderen.

(Een uitgebreider in memoriam vindt u morgen in de gedrukte krant.)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio