Vitaliteit 50+ bereidwillig voor de camera

Sportelen in Boutersem: binnenkort ook op DVD

© bloso

© Kristien Six

© Kristien Six

© Kristien Six

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Boutersem wil graag de titel van 'supersportelgemeente' binnenhalen. Het motto van Sportelen is: samen van het leven en van sport genieten als je wat ouder wordt en niet meer voluit kan of wil gaan. Vorig jaar reeds ging de campagne 'Boutersem seniorT' van start, een iniatief om de vijftigplussers (terug) meer aan het sporten te krijgen. Nu werd een filmpje opgenomen door de senioren zelf, zodat iedereen zelfs van thuis uit kan meedoen.

Benny Bielen

Tijdens de seniorenweek 2013 vroeg een deelnemer: 'Kunnen we de oefeningen die we vandaag doen eigenlijk niet opnemen? Dan kunnen we thuis ook meer bewegen en oefenen. Zo kunnen we onze conditie op peil houden.' Een simpele vraag die niet in dovemansoren viel, zo blijkt nu. Danshuis Boutersem engageerde zich in overleg met het gemeentebestuur om de oefeningen van de vijftigplussers op DVD uit te brengen.

Op donderdag 27juni verzamelden een twintigtal senioren in Sport'o'droom voor de opnames. De hele dag hebben ze onder begeleiding van Sam Robijns van Danshuis Boutersem hun oefeningen afgewerkt onder het waakzame oog van de camera. Ze hebben - rechtstaand of zittend - voor elke dag van de week een drietal oefeningen opgenomen.

Alles zal nu op DVD gebrand worden en binnenkort zal deze te koop aangeboden worden. De DVD zal ook via de bibliotheek uitgeleend kunnen worden. Voortaan heeft geen enkele Boutersemse vijftigplusser nog een reden om niet te gaan sportelen: je moet er niet eens meer je deur voor uit!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus