Tip voor het weekend: Dag van het Park, Seniorenbeurs en Sint-Annawandeling

Op zondag 31 mei is het weer Dag van het Park. Boutersem pakt dit jaar uit met enkele primeurs: naast de traditionele activiteiten is er dit jaar voor de eerste keer een Seniorenbeurs en wordt de pastorietuin van Kerkom officieel geopend.

Benny Bielen

De dag van het park begint zoals de traditie het wil in het domein van Kwabeek. Vanaf 9.00h steekt de heemkundige kring Velpeleven de oven aan en kan je proeven van lekker versgebakken brood. Om 11.00h is een picknick voorzien voor de nieuwe inwoners en wordt het park van het gemeentehuis omgetoverd tot een grote speelweide.Wie wil wandelen, komt ook aan zijn trekken: de geleide wandelingen starten om 11.00 en 14.30h.

In de namiddag ligt het zwaartepunt van de activiteiten in deelgemeente Kerkom: om 14.00h wordt de pastorietuin officieel geopend. De Ouderenadviesraad (OAR) organiseert ook voor de eerste keer een 'seniorenbeurs'. Verschillende verenigingen, zoals Neos, Okra Boutersem, S-Plus en Seniorenbond Neervelp, stellen hun werking voor. Daarnaast kunnen 55-plussers ook kennismaken met diverse culturele en sportverenigingen.Wie wil, kan ook een testrit maken met een elektrische fiets.

De adviesraad voor toerisme (ARTO) stelt op de Dag van het Park ook een nieuwe wandeling voor: om 15.00h wordt de Sint-Annawandeling (7km) ingestapt. Afspraak om 15u00 aan de pastorietuin in Roosbeek.Na de wandeltocht kan je nagenieten bij een drankje en hapje.Meer info : 016 721071 of via mail

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus