Rotary Boutersem-Bierbeek schenkt fiets aan Amber

Rotary Boutersem-Bierbeek schenkt fiets aan Amber

v.l.n.r. Nathalie Huyghebaert (district gouverneur Rotary), Johan Vanhulst (burgemeester Bierbeek), Sarah Boon (burgemeester Boutersem), Marleen Lemmens (vzw Amber), Joeri Billast (voorzitter Rotary Boutersem-Biebeek) en Tamara Bollaerts (voorzitter commissie 'Diensten aan de Gemeenschap' RBB) Foto: Benny Bielen

Boutersem / Bierbeek - Rotary Boutersem-Bierbeek maakt er een punt van om regelmatig sociale projecten te steunen. Deze keer was het de beurt aan de vzw Amber, een organisatie die mobiele begeleiding biedt aan kwetsbare jongeren en gezinnen met opvoedingsproblemen. Rotary organiseerde op 11 juni een concert met het vrouwenkoor Cappella Concinite uit Leuven en met de opbrengst van dit concert kocht de serviceclub een elektrische fiets voor Amber.

"Waarom een elektrische fiets? Wel, de medewerkers van de vzw Amber moeten zich nogal vaak verplaatsen naar de mensen die om hulp vragen. In onze regio is het verkeer helaas vaak zo druk, dat de auto geen goede keuze is. En daarom hebben we gekozen voor een alternatief dat bovendien nog milieuvriendelijk is." Aan het woord is Tamara Bollaerts, voorzitter van de commissie "Diensten aan de Gemeenschap" van Rotary. 

Nathalie Huyghebaert, districtgouverneur van Rotary, overhandigde samen met Joeri Billast, voorzitter van Rotary Boutersem-Bierbeek en Tamara Bollaerts de elektrische fiets aan Marleen Lemmens van vzw Amber, onder het goedkeurende oog van de burgemeesters Sarah Boon en Johan Vanhulst. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio