Prijs bleek struikelblok

Gezamenlijke mazoutaankoop zorgt voor klachten

Gezamenlijke mazoutaankoop zorgt voor klachten

Foto: ocmw boutersem

Boutersem - Eind vorig jaar zorgde het OCMW van Boutersem weer voor een gezamenlijke aankoop van stookolie. Bedoeling was om hierdoor de prijs te kunnen drukken. Maar de afrekening na levering leverde een onaangename verrassing op.

De gezamenlijke aankoop was goed voor een bestelling van ruim 150.000 liter. Bij de toewijzing van het leveringscontract werd hiervoor een prijs vastgelegd.

Heel wat inwoners stelden evenwel vast dat de aangerekende prijs 2 cent per liter hoger lag. OCMW-voorzitter Sarah Boon nam hiervoor contact op met leverancier Comfortenergie: 'Blijkbaar heeft de leverancier elke klant het aanbod gedaan om een betere kwaliteit van stookolie aan te bieden, waaraan een meerprijs van 2 cent per liter verbonden was. Deze werkwijze was oorspronkelijk niet afgesproken en we gingen er als OCMW dan ook van uit dat er slechts één kwaliteit en één prijs voorzien was.'

De brandstofleverancier verdedigt zijn handelswijze door er op te wijzen dat de geleverde stookolie van betere kwaliteit was en zuiniger in verbruik. De uiteindelijke meerkost bij aankoop levert op termijn dan ook een besparing op in zijn ogen.

Volgens Sarah Boon is het niet helemaal duidelijk op welke manier het aanbod is gedaan, maar de leverancier houdt vol dat iedere afnemer uiteindelijk de vrije keuze had. In elk geval wil ze dat het OCMW zich engageert om in de toekomst nog duidelijker afspraken te maken. Het gaat immers om mensen die het vaak al moeilijk genoeg hebben en die een zo goed mogelijk product willen tegen een zo laag mogelijke prijs.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio