jaarlijkse verwendag blijft de mensen aangenaam verrassen

Bib verwent zijn lezers

Een kleine attentie die heel sterk geapprecieerd werd Foto: Benny Bielen

Boutersem - Afgelopen zaterdag was het weer verwendag in alle bibliotheken. Uiteraard dus ook in de Boutersemse bibliotheek. Enkele vrijwilligers vergastten de bezoekers op een drankje en een kleine versnapering.

Elk jaar in oktober start de bibliotheekweek met een 'verwendag'. Op die dag willen de bibliotheken hun trouwe lezers met een kleine attentie vergasten. Zo ook in Boutersem.

Het personeel staat er een beetje onwennig bij: waarom immers zo een verwendag? Voor hen is het adagio immers: elke dag dat de bibliotheek open is, is een verwendag voor de gebruikers. Als de onze bibliotheek zulk een ijzersterke reputatie heeft, dan komt dat o.a. omdat het personeel altijd in de weer is voor zijn ontleners.

Maar toch weten de bibliotheekbezoekers het gebaar te appreciëren. Het is minder druk, maar dat heeft - zoals elk jaar - te maken met de jaarlijkse Jeugddag. Die gaat door achter en naast de bibliotheek, waardoor de straat afgesloten wordt. En dat schrikt toch een aantal mensen af.
Zij die gekomen zijn krijgen een drankje en een koekje en de inmiddels 'standaard' geworden pralines met het logo van de provincie. En daar zijn ze blij mee. Het is een klein gebaar, maar het wordt ten zeerste geapprecieerd.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio