vrouwen in de meerderheid

CD&V is klaar met de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen

CD&V is klaar met de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen

Foto: cd&v boutersem

Boutersem - CD&V Boutersem is klaar met zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. De leden keurden op 28 juni het ontwerp goed.

'Ik ben zeer fier op onze negentien kandidaten,' zegt lijsttrekker Chris Vervliet bij de voorstelling.  'Het is belangrijk dat je je in de politiek openstelt voor verschillende perspectieven en inzichten. Daarom hebben we, net zoals vorige keer, gezocht naar kandidaten die elkaar aanvullen. We zijn daarin ook geslaagd. Op onze lijst staan jonge en minder jonge ouders, senioren die door en door in het verenigingsleven geworteld zijn en jongeren.'

Vrouwen zijn dit maal in de meerderheid: tien vrouwelijke kandidaten tegenover negen mannen. Op plaats twee en drie staan Tinne Alaerts uit Roosbeek en Els Arlay uit Willebringen. Beide zijn momenteel OCMW-raadslid. Met Tinne Alaerts kan CD&V Boutersem er overigens prat op gaan het jongste CD&V OCMW-raadslid van Vlaanderen te hebben. De gemeenteraadsleden Emiel Barrette en Leon Leemput zijn lijstduwers.

Zeven kandidaten komen voor de eerste keer op. Ook hier meer vrouwen dan mannen: Annelies De Cupere, Anita Van Gils, Claudine Meersman en Lea Rodeyns. Christophe Van Vaeck, Steven Winant en Nico Janssens zorgen voor versterking langs mannelijke zijde.

'Vernieuwing is voor ons belangrijk,' verduidelijkt Chris Vervliet, 'maar ook continuiteit en ervaring'. Met Anne Lavaerts is de hele OCMW-fractie van CD&V opnieuw kandidaat. Gemeenteraadslid Bart Dusart versterkt dan weer de jongerenvleugel.

Afdelingsvoorzitter Dirk Vanhecke, die de voorbije jaren de afdelingswerking van Boutersem leidde en ondersteunde, wil nu als kandidaat-gemeenteraadslid een engagement opnemen. Hij krijgt hier overigens het gezelschap van andere bestuursleden: 'Met Cindy Craemers, Jeannine Vanhellemont en Jeannine Sempels zijn drie bestuursleden die sinds jaar en dag onze vrijwilligerswerking ondersteunen, kandidaat-gemeenteraadslid,' zegt Vanhecke.

CD&V Boutersem heeft ook een kandidaat voor de provincieraad. Ouderdomsdeken Maurice Rodeyns is naast kandidaat gemeenteraadslid ook kandidaat voor de provincieraad.

Wie is wie: de volledige lijst:

1. Chris Vervliet (50, Butsel)
2. Tinne Alaerts (24, Roosbeek)
3. Els Arlay (48, Willebringen)
4. Maurice Rodeyns (67, Butsel)
5. Bart Dusart (30, Boutersem)
6. Anne Lavaerts (46, Vertrijk)
7. Dirk Vanhecke (55, Boutersem)
8. Anita Van Gils (52, Neervelp)
9. Annelies De Cupere (32, Kerkom)
10. Claudine Meersman (44, Roosbeek)
11. Lea Rodeyns (59, Butsel)
12. Christophe Van Vaeck (39, Boutersem)
13. Nico Janssen (51, Vertrijk)
14. Steven Winant (32, Neervelp)
15. Cindy Craemers (32, Boutersem)
16. Jeannine Van Hellemont (65, Kerkom)
17. Jeannine Sempels (55, Boutersem)
18. Emiel Barrette (64, Willebringen)
19. Leon Leemput (66, Neervelp)
 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio