Boutersems filiaal van Tiense academie blijft goed scoren

Jonge leerlingen muziek ontvangen hun diploma

Boutersem - Met de proclamatie op 22 juni werd het zevende academiejaar van het Boutersems filiaal van de Academie Regio Tienen afgesloten. Directeur Jozef Janssens en schepen van onderwijs Portaels reikten de diploma's uit.

In september 2005 besliste het gemeentebestuur om het muziekonderwijs niet langer zelf te organiseren, maar in samenwerking met de Tiense academie. Vijftien leerlingen die toen zijn gestart, behaalden nu hun 'M3', het diploma van de middelbare graad.

Het gaat de Boutersemse afdeling van ART voor de wind: 51 leerlingen Orff (4 tot 7 jaar), 144 leerlingen in de lagere graad muziek en 11 in de lagere graad woord (8 tot 11 jaar) en 37 leerlingen in de middelbare graad (vanaf 12 jaar).

Schepen van onderwijs Günther Portaels (Open VLD) kan dan ook alleen maar trots en dankbaar zijn: 'Het succes is immers alleen maar mogelijk indien de ouders hun vertrouwen in ons project van deeltijds kunstonderwijs. Zij geven hun kinderen de kans om een rijke artistieke bagage op te doen die hen later zeker nog van pas zal komen.' De gemeente zal ook in de toekomst financieel en logistiek blijven steunen, stelt de schepen. Een bestelde studie moet ook nagaan of uitbreiding mogelijk is binnen het masterplan voor de site rond het cultureel centrum en de gemeentelijke basisschool.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio