het blijft in de familie

Moeders en zonen: trekken of duwen?

Boutersem - In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen willen we de politieke partijen een ruim forum bieden om hun programmapunten aan hun kiezers voor te stellen. We doen dit zonder zelf een standpunt in te nemen. Vandaag: de familiebanden van N-VA

N-VA Boutersem schuift Greta Vanden Bempt naar voren als lijsttrekker en dus ook als kandidaat-burgemeester. Haar zoon Maarten Devroye zal de lijst duwen.
Op de tweede plaats schuift N-VA een jongere naar voor: Stijn Van Put. Zijn moeder Paula Baeb staan dan weer op de tweede lijstduwersplaats, dus plaats 18. 

'N-VA Boutersem zet ook in op de provincielijst met Paula Baeb op de zesde plaats. Daaruit laat N-VA Boutersem nogmaals blijken dat ze voluit de kaart van vrouwen en jongeren trekt,' zegt lijstduwer Maarten Devroye.

Lijstrekker Greta Vanden Bempt is bestuurslid en penningmeester van N-VA Boutersem. Ze woont in Vertrijk, is gehuwd, moeder en grootmoeder. Ze is 59 jaar en was jarenlang actief in het oudercomité van de gemeentelijke basisschool. Ook heeft ze er jarenlang de opvang geleid. Ervaring genoeg dus om zich voluit in te zetten voor het onderwijs en kinderopvang, ouderen, milieu, landbouw en verkeersveiligheid.

Stijn Van Put is bestuurslid en voorzitter van de jongerenafdeling. Stijn is 28 jaar en werkt als boekhouder/fiscaal adviseur bij Fidulex in Zaventem. Hij is ongehuwd en woont in Butsel. Ondanks dat hij nog een relatief 'nieuwe' inwoner is van Boutersem (sinds 2006), voelt hij zich helemaal ingeburgerd in onze gemeente en wil hij voor 100% meewerken aan de uitbouw van een beter Boutersem: 'Betaalbare, kwaliteitsvolle sportfaciliteiten en -opleidingsmogelijkheden voor de Boutersemse jeugd en betaalbare starterswoningen voor jong volwassenen uit de eigen gemeente zijn twee van mijn belangrijkste aandachtspunten.'

Onderaan de lijst staan de moeder van de zoon en de zoon van de moeder:  op de 18de plaats Paula Baeb (64), mama van Stijn Van Put. Zij is voorzitter van N-VA Boutersem en ere-onderwijzeres van de Vlaamse Gemeenschap. Haar aandachtspunten gaan naar onderwijs, kinderopvang, 55-plussers en de herwaardering van de dorpskernen. 

En helemaal onderaan als lijstduwer staat Maarten Devroye (29), zoon van de lijsttrekster Greta Vanden Bempt. Maarten is secretaris van Jong N-VA, bestuurslid en communicatieverantwoordelijke van N-VA Boutersem. Hij heeft naar eigen zeggen alles op zak om zich voluit in te zetten voor onze jeugd. 'Transparantie, openheid en vereenvoudiging van bestuur zodat de Boutersemse jeugd zich kan bezighouden met jeugd zijn, is mijn stokpaardje,' 

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio