uittredende schepen gaan in tandem met collega Portaels naar de verkiezingen

Melissa Vandenhove op de tweede plaats voor Open Vld

Melissa Vandenhove op de tweede plaats voor Open Vld

Eerste Schepen Melissa Vandenhove op de tweede plaats Foto: open vld boutersem

Boutersem - In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen willen we de politieke partijen een ruim forum bieden om hun mensen en programmapunten aan de kiezer voor te stellen. We doen dit zonder zelf een standpunt in te nemen. Vandaag: de tandem van Open Vld

De lijst van Open Vld Boutersem krijgt steeds meer vorm. Tijd voor lijsttrekker Günther Portaels om zijn leading lady voor te stellen. 'Melissa Vandenhove zal op de tweede plaats en dus als eerste vrouw op de lijst staan en samen met mij een tandem vormen voor de gemeenteraadsverkiezingen, zoals wij dat nu ook al doen in het schepencollege.' Melissa is 24 jaar, werkt in een apotheek en is daarnaast schepen van openbare werken, financiën, inspraak, communicatie verkeer en mobiliteit.

Melissa zette haar eerste stappen in de politiek als lijstduwer van Open Vld Boutersem in 2006: 'Ik kreeg het wel met de paplepel mee. Mijn overgrootouders waren overtuigd liberaal, mijn grootouders hielden het café open dat de vaste stek was van de liberale zuil en mijn vader werkte bij de liberale mutualiteit en ging mij voor als gemeenteraadslid.' Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen was zij met haar 18 jaar de jongste kandidaat op de lijst, maar wist toch het vertrouwen van de kiezer te winnen wat haar een zeteltje in de gemeenteraad opleverde.

Sinds 1 oktober van vorig jaar vervangt zij noodgedwongen partijgenoot Marcel Meys als schepen van openbare werken, financiën, inspraak, communicatie verkeer en mobiliteit. 'Het is bijzonder moeilijk om iemand zoals Marcel op te volgen, zeker in deze omstandigheden. Toch denk ik dat we er met Open Vld zijn blijven voor gaan en dat willen we ook blijven doen. Met mijn jeugdig enthousiasme, mijn leergierigheid en mijn sterke liberale achtergrond durf ik deze uitdaging aan te gaan. Daarenboven hou ik enorm veel van mijn gemeente, waar ik geboren en getogen ben, en dat ik mag meewerken, als beleidsverantwoordelijke, aan een beter en mooier Boutersem is een van de mooiste geschenken die ik ooit mocht ontvangen,' voegt Vandenhove er aan toe.

Door haar interesse in de medische wereld – Melissa werkt in een apotheek - liggen onderwerpen als veiligheid en gezondheid haar nauw aan het hart: 'Veilige (alternatieve) fiets- en wandelwegen, onderhoud van de wegen en stoepen, veilige en gezonde woningen waarbij met de aanleg van wegen en groeninfrastructuur rekening moet gehouden worden met de jonge gezinnen die er komen wonen, een seniorenbeleid met aandacht voor ontspanningsmogelijkheden op maat, serviceflats en mogelijkheden tot dagopvang, ' besluit schepen Vandenhove.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio