mysterie van de groene fietsen opgelost

De laatste in de rij: de lijst van Groen Boutersem

v.l.n.r. Sofie Heymans, Luc Dua, Tom Van Vlierberghe, Brigitte Decoster, Sonia Parent, Paula Van Hoye, Jürgen Niclaes, Anja Vanleenhove, Mathy Vanbuel en Annemie Van Poucke. Foto: groen boutersem

Boutersem - Groen Boutersem heeft zijn lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Met 11 trekken ze naar de kiezer, met inzet en de rotsvaste overtuiging om de zes jaar geleden verloren zetel minstens terug te winnen. Lijsttrekker is Tom Van Vlierberghe uit Willebringen, afdelingsvoorzitter Luc Dua duwt de lijst.

Afgelopen week doken er her en der in Boutersem groene fietsen op, die op het eerste zicht door onbekenden waren achtergelaten. Sinds woensdag is het mysterie echter opgelost: op de fietsen prijken de voornamen van de elf kandidaten van Groen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

'Met deze ludieke actie willen we ons nieuwe verkiezingselftal voorstellen. De ploeg bruist van energie om te scoren op 14 oktober. Overgekomen uit alle hoeken van de gemeente is het een bonte mengeling van jonge en iets minder jonge, maar daarom niet minder gedreven, spelers en vooral speelsters die de gemeentelijke competitie een groenere kleur zullen geven,' weet lijsttrekker Tom Van Vlierberghe te vertellen.

Het elftal

1. Tom Van Vlierberghe (34, maatschappelijk werker, Willebringen)
2. Sofie Heymans (28, onderzoekster in de gehandicaptensector, Vertrijk)
3. Jürgen Niclaes (24, bachelor geschiedenis en NCZ)
4. Sonia Parent (leerkracht, Butsel - was tussen 2000 en 2006 reeds gemeenteraadslid)
5. Dieter Niclaes (29, chemicus)
6. Brigitte Decoster (52, secretariaatsmedewerker in twee gemeentescholen, afgevaardigde Christelijk Onderwijzersverbond)
7. Mathy Vanbuel (56, bedrijfsleider, Roosbeek)
8. Annemie Van Poucke (57, kinesiste en bewegingsopvoeder, Kerkom)
9. Paula Van Hoye (61, gepensioneerd medewerker Acco Leuven, Neervelp)
10. Anja Vanleenhove (30, fysicus, Vertrijk)
11. Luc Dua (56, medewerker laboratorium Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid)

Verantwoordelijkheid opnemen

'Onze ploeg heeft als speerpunten in haar trainingsprogramma het creëren van een Bruisend Boutersem, een actieve en levendige gemeente waarin mensen opnieuw in contact met elkaar worden gebracht en waar steeds wat te beleven valt. Een gemeente waarin de buurten nieuw leven in geblazen wordt en de zwakke weggebruiker opnieuw zijn plaats krijgt in het verkeer. Een “Boutersem all-in” waarin niet alleen gebouwen maar ook activiteiten en diensten voor iedereen toegankelijk zijn en de burger actief betrokken wordt bij het beleid. Een gemeente waarin de waarde van lokale handelaren als spilpunten in de buurt erkend wordt en waar plaats is voor een creatief beleid met een visie op lange termijn. Alleen zo kan over de jaren heen gewerkt worden aan de toekomst,' vat lijsttrekker Van Vlierberghe het verkiezingsprogramma in een notendop samen. Het volledige programma kan je nalezen op de website van Groen Boutersem.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio