korte actie aan het station van Vertrijk

Groen vraagt aandacht voor de kloof tussen arm en rijk

De mensen hadden wel oor naar de groene boodschap Foto: groen boutersem

Boutersem - Groen voerde gisteren in heel het land actie voor een rechtvaardige herverdeling van de rijkdom. In Boutersem deelde de plaatselijke afdeling tijdens de ochtendspits flyers uit aan het station van Vertrijk.

Met deze actie wil Groen de dialoog aangaan met de burger. Hun 'herverdelingsplan' wil meer financiële ademruimte geven aan ruim 85% van de bevolking.

Gemeenteraadslid Tom Van Vlierberghe legt de boodschap nog eens uit: 'De inkomensongelijkheid in België is de afgelopen twintig jaar met meer dan 25% gestegen: in 1998 bezat de 10% rijkste Belgen 50 maal meer dan de armste 10%. Vandaag is dat opgelopen tot maar liefst 735 maal meer! Om je hiervan een idee te geven: als de armste Belg 2.000 euro bezit, heeft de rijkste 1,6 miljoen. Door die 15% rijken meer te laten bijdragen, wil Groen meer financiële ademruimte geven aan die 85% andere Belgen.'

Vanmorgen hebben de leden van Groen Boutersem aan het station van Vertrijk deze boodschap uitgelegd aan de pendelaars. Ze kregen er een gratis 'Pesto' bovenop, het infomagazine van Groen. De reacties waren overwegend positief. Het zal niemand verbazen dat wie elke dag met de trein naar Leuven of Brussel moet sporen om te werken, wel oren heeft naar die boodschap. 'Het is goed dat daar iets aan gedaan wordt' of 'Laat de grote vermogens ook maar hun bijdrage leveren' waren de meest gehoorde reacties.

Met betrekking tot deze actie ontwikkelde Groen een app, waar je o.a. de 'inkomensquiz' kan spelen of meer info kan vinden over deze en andere acties. Gewoon surfen naar hun site en downloaden die handel.

Meer info: Tom Van Vlierberghe (0486 440020)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio