Eerste auto beschikbaar eind 2016

Sint-Katelijne-Waver start met autodelen

Sint-Katelijne-Waver start met autodelen

Foto: GRF

Sint-Katelijne-Waver - Sint-Katelijne-Waver gaat een wagen uit haar wagenpark buiten de kantooruren ter beschikking stellen voor autodelen. De gemeente zal hiervoor samenwerken met Autodelen.net.

“Bij autodelen maken meerdere mensen gebruik van één of meerdere gezamenlijke wagens. De wagen wordt enkel gebruikt als hij nodig is. In andere gevallen kan iemand anders hem gebruiken. Op die manier wordt een wagen milieuverantwoord en kostenefficiënt gebruikt”, legt schepen van duurzame ontwikkeling Servaas De Vries (Sp.a) uit.

Om autodelen te introduceren in de gemeente, heeft het bestuur beslist om een wagen uit het eigen wagenpark hiervoor in te schrijven. “De wagens van de gemeente staan ’s avonds en in het weekend te rusten in de garage. Op deze momenten kunnen ze perfect gebruikt worden door onze inwoners.”

Voor de praktische uitwerking zal Sint-Katelijne-Waver samenwerken met Autodelen.net. De afspraken worden de komende maanden gemaakt. “Als alles vlot verloopt, kunnen we nog voor het einde van het jaar de eerste auto delen”, aldus De Vries. “Door zelf het voortouw te nemen, hopen we vooral dat Katelijnenaars ons voorbeeld volgen en hun auto, als ze die niet vaak gebruiken, ter beschikking stellen van autodelen.” 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio