Maria Piessens (90) maakt helikoptervlucht

Maria Piessens (90) maakt helikoptervlucht

Maria Piessens op haar 90ste verjaardag. Foto: Ben Conaerts

Sint-Amands - Maria Piessens heeft voor haar 90ste verjaardag wel een heel bijzonder geschenk gekregen van haar kinderen. Op zaterdag 17 maart mocht zij namelijk plaatsnemen in een helikopter voor een vlucht over Klein-Brabant.

Maria Piessens is een bekend gezicht in Sint-Amands. Zij heeft jarenlang café ’t Hoefijzer uitgebaat in Oppuurs. Niet te verwonderen dus dat haar 90ste verjaardag heel wat gasten lokte. Iedereen wou erbij zijn om Maria te feliciteren en haar een voorspoedige vlucht te wensen.

Ondanks haar 90 jaar is Maria nog steeds een kranige vrouw. Ze blaakt van gezondheid en trekt uitstekend haar plan. Behalve poetsen en naar de winkel gaan doet ze nog alles zelf. De voorbije jaren ging ze zelfs nog regelmatig op familiebezoek in Spanje.

'Een van onze Belgische vrienden daar bezit een helikopter', vertellen haar kinderen. 'Hij heeft al meermaals voorgesteld om haar mee te nemen voor een vlucht, maar om een of andere reden heeft ze steeds geweigerd. Maar nu vonden we dat het er toch maar eens van moest komen.'

Maria zelf was letterlijk en figuurlijk in de wolken toen ze haar onvergetelijke cadeau mocht ontvangen.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio