Prachtige site voortaan meer open

Tentoonstelling in Sint-Baafsabdij

Enkele kunstenaars van de tentoonstelling 'Histories of Thought'. Foto: bda

Gent - De Sint-Baafsabdij opent haar deuren voor iedereen die de tentoonstelling 'Histories of Thought' wil zien. Vanaf nu is de Sint-Baafssite elke vrijdag, zaterdag en zondag open. Ook nog wanneer de tentoonstelling afgelopen is.

 
De kunstenares Chantal Pollier nam het initiatief voor de tentoonstelling. 'Ik heb twintig kunstenaars gevraagd om een kunstwerk te maken op hun eigen manier: de ene maakte tekeningen, de andere een beeldhouwwerk, sommigen zelfs een video. Er zijn niet alleen kunstenaars uit Gent, maar er zijn ook mensen uit Italië en Engeland die wilden meewerken. Twee studenten, Pelagie-May Green en Richard Thompson, hebben hun lessen in Londen zelfs links laten liggen om hier op tijd te zijn', zegt Pollier.

Mysterieus

De rode draad doorheen de tentoonstelling Histories of Thought zijn tijd en vergankelijkheid. Niet alleen past dat bij de mysterieuze sfeer die Sint-Baafs uitstraalt, maar het sluit ook aan bij het thema van Erfgoeddag nu zondag: 'Stop de tijd'. Dan krijgt de tentoonstelling nog een extra dimensie met muziek, woord en performance. Kinderen kunnen er hun initialen in steen leren kappen.

Romantisch

Iedereen kan de Sint-Baafsabdij gratis bezoeken tussen twee en zes uur om er de speciale kunstwerken te bezichtigen of gewoon om de karakteristieke groene plek te bewonderen. Tania Eeckhout van Historische Huizen: 'De toegang tot de Sint-Baafsabdij is al jaren zeer beperkt. Door er een tentoonstelling te organiseren, hopen we dat niet alleen de buurtbewoners hier komen genieten van deze romantische plek, maar ook wie de site nog nooit gezien heeft. De abdij blijft alvast te bezoeken tot en met oktober, dus ook na de tentoonstelling.'

Praktisch
De tentoonstelling Histories of Thought loopt van zaterdag 20 april tot en met zondag 9 juni 2013 elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur in de Sint-Baafsabdij en is gratis te bezoeken. Meer info: www.sintpietersabdij.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio