Op 5 januari 2019 zijn ook mannelijke profrenners welkom in Gullegem

Cyclocross Gullegem promoveert na één jaar naar het A-circuit

Cyclocross Gullegem promoveert na één jaar naar het A-circuit

Foto: ccg

Wevelgem - In de marge van het Wereldkampioenschap veldrijden werd de kalender voor volgend veldritseizoen vrijgegeven. Tussen klinkende namen zoals Hogerheide, Koksijde en Middelkerke prijkt ook Gullegem. Na amper één jaar in het B-circuit promoveert Cyclocross Gullegem zo naar het A-circuit. Bovendien kan de nieuwkomer, met de eerste zaterdag van januari, zijn datum behouden.

.Op de eerste editie (6 januari 2018) waren geen profrenners toegelaten. Bij de vrouwen was dit wel het geval. Zo maakten onder meer. Ellen Van Loy en Jolien Verschueren hun opwachting in Gullegem. Dit jaar mocht de organisatie 3.500 bezoekers verwelkomen.

In 2019 zullen ook de mannelijke publiekstrekkers welkom zijn.De tweede editie vindt plaats op zaterdag 5 januari 2019. Dat bleek een uitstekend moment. Na de feestdagen willen mensen elkaar graag ontmoeten en het veldrijden is daar dé gelegenheid voor. Bovendien valt de datum tussen Baal (1/1) en Leuven (6/1). Het moment waarop de renners zich voorbereiden op de kampioenschappen maar ook het moment waarop de populariteit van de sport piekt. De organisatie is uiteraard tevreden met deze promotie. “We hadden enigszins gehoopt op dit nieuws maar het bleef toch een aangename verrassing. Net als bij de eerste editie zullen we ook tussen de grote jongens streven naar een stevige organisatie. Daarom werd het bestuur alvast versterkt met enkele nieuwe leden”, aldus de organisatie. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio