Bobby Prins terug in Slypskapelle

Feestweekend op hoeve schepen van feestelijkheden

Moorslede - Dit weekend wordt op de hoeve van schepen van feestelijkheden, Geert Vanthuyne, een feestweekend georganiseerd. Enkele fans van het eerste uur wisten zanger Bobby Prins na meer dan dertig jaar terug naar Slypskapelle te lokken voor een optreden.

Via Moorsledenaar Gilbert Lybeer, wisten enkele fans van charmezanger Bobby Prins hem te overtuigen om aanstaande vrijdagavond naar Slypskapelle te komen voor een optreden. Lybeer leerde de artiest kennen tijdens zijn legerdienst. Begin jaren 80, de periode van zijn meeste hits, trad Bobby Prins het laatst op in de Moorsleedse deelgemeente. Bobby Prins had in Slypskapelle zelf een eigen fanclub. 'Ik droomde er al lang van om Bobby nog eens naar Slyps te halen. Dankzij Franky Vanlokeren en nog enkele andere echte lokale fans is dit gelukt', zegt Gilbert Lybeer die tot op vandaag nog steeds goed bevriend is met Jozef Troonbeeckx, alias Bobby Prins. Een nieuwe officiële fanclub komt er weliswaar niet, maar de initiatiefnemers hopen om vrijdagavond pure nostalgie naar boven te halen. De inmiddels 67-jarige Antwerpenaar Bobby Prins is onder andere gekend van de hit 'Sancta Maria'.

Het optreden van Bobby Prins gaat door in de tent nabij de hoeve van de Moorsleedse schepen Geert Vanthuyne (Visie). Vanthuyne maakt zich samen met de leden van het ABS Moorslede, het algemeen boerensyndicaat, op voor de negentiende editie van de paardenkoers in Slypskapelle. Schepen Vanthuyne was vroeger zelf een uitstekend jockey en legt reeds bijna twintig jaar een zeshonderd meter lange piste aan op zijn grondgebied. Zaterdagmiddag staan onder andere enkele wedstrijden met boerenpaarden en een steeple chase op het programma. 'Na het delven van een gracht waarover de paarden moeten springen, wanen de paardenliefhebbers zich even op Waregem Koerse', aldus de schepen. Tijdens het feestweekend van ABS Moorslede is er ook een vinkenzetting en een barbecue nabij de woning van Geert Vanthuyne in de Slypsstraat.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio