FOTO. Krottegemse kermis is groot succes

Roeselare - Mede dankzij het prachtige weer werd Krottegem Kermis een groot succes. Vooral het festival en de loopwedstrijd lokten veel volk naar de wijk.

De plaatselijke vereniging De Krottegemse Ransels, de organisatoren van de jaarlijkse kermis in het Roeselaarse stadsgedeelte, pakten dit jaar de kermis in de wijk nog groter aan. Van woensdagavond tot gisterenavond stonden heel wat activiteiten op het programma. Het Krottegems festival werd in vergelijking met vorig jaar een tweedaagse. De Onze-Lieve-Vrouwemarkt liep, mede dankzij het uitstekende weer, twee dagen goed vol. Onder andere Clear Season, de groep die door muziekzender Studio Brussel werd uitgeroepen tot de Nieuwe Lichting 2016, stond er op de planken. "Met het festival proberen we ook mensen van buiten onze wijk naar Krottegem te halen. Daarin zijn we gelukt. We gaven zowel beginnende artiesten uit de wijk als meer gekende namen een kans om hier op te treden.", aldus Frank Wauters, voorzitter van de Ransels. De vereniging wil zich volgend jaar ook richten op de allochtone bevolking in Krottegem door ook wereldmuziek op het podium te brengen.

De Krottegemse corrida, de loopwedstrijd op donderdagavond, wint de voorbije jaren telkens aan naambekendheid. Zeshonderd sportievelingen kwamen er aan de start. De hoofdwedstrijd over tien kilometer werd omgedoopt tot de Passchendaele Run. Volgend jaar zal deze wedstrijd in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog misschien gehouden worden tussen Passendale en Roeselare.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio