Emiel Wastyn wint in eigen streek

Veel volk langs omloop in Dadizele

Moorslede - Emiel Wastyn won deze week de wielerwedstrijd voor junioren in Dadizele. Heel wat volk was afgezakt naar het centrum van de bedevaartsgemeente. Het publiek zag een spannende wedstrijd waarin Emiel Wastyn zich tot winnaar kroonde.

Mooi weer, volle terrasjes, veel volk, een mooie wedstrijd,...De Deizelse veloclub wreef zich de handen in elkaar. 'Dit is de zesde maal dat we een wedstrijd voor elite zonder contract / beloften en juniors organiseren', vertelt Denis Vantomme, ondervoorzitter van de plaatselijke wielerclub.

Heel wat interessante namen aan de start van de juniorswedstrijd op woensdag. Enkele Japanners, de Letse kampioen, enkele Britten en natuurlijk ook Belgische toppers als Emiel Wastyn en Daan Myngheer die in hun streek natuurlijk wel iets wilden tonen op het lastige parcours. 'Onze lastige koers over een mooi parcours spreekt de jonge gasten aan. Ook de vele mooie premies doen de ogen van de wielrenners fokkelen', lacht Denis.

Na een spannende wedstrijd haalde Emiel Wastyn, die 38ste werd op het afgelopen juniorswereldkampioenschap, het voor Daan Myngheer. Yoshi Dedulle werd gekroond tot bergkampioen.

Onze webcorrespondent wandelde tijdens de wedstrijd tussen de vele aanwezige supporters en maakte enkele foto's van de superspannende wedstrijd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio