Jelle Wallays rijdt uitstekend wereldkampioenschap

Familie beleeft WK beloften intens

Staden - Jelle Wallays reedt gisterenmorgen, Belgische tijd, een goed Wereldkampioenschap. De Stadenaar was zelf even in de aanval, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een 59ste plaats. Vader en moeder Wallays beleefden de wedstrijd intens mee.

Jelle Wallays reed in Australië een uitstekend Wereldkampioenschap voor beloften. Vader en moeder Wallays keken voor de buis toe hun hun zoon een knap WK reed. Vader Geert stuurde ons volgend verslagje door:

Het is 06.30 uur in de morgen. Echt fris ben ik niet want een goede nachtrust zat er niet direct in – stress !!

Om 08.00 uur moest ik beginnen werken maar het lijkt nogal evident dat ik een beetje uitstel had gevraagd tot rond 10.00 uur. Marina en ik hadden ervoor gekozen thuis te blijven niettegenstaande er her en der vraag was om bij vrienden te komen maar we zochten liever de rust op in ons huisje.

07.00 uur, de uitzending begint – ons hartje klopt sneller maar niet voor lang want de eerste ‘blauwbloes’ dat we zagen was Jelle. Je kunt niet indenken wat een raar gevoel van opluchting dit gaf, traantjes in de ogen. De koers werd heel intens gevolgd en SMS-sjes en telefoontjes van familie / vrienden die ons opbelden werden in de mate van het mogelijke beantwoord. Stilletjes hoopten Marina en ik op een top-10 plaats (of misschien zelfs nog beter), zolang Jelle in de frontlinie streed.

En dan het moment! Een demarrage van Jelle. Tegen de richtlijnen in van trainer nonkel Luc (zeker niet zelf aangaan) maar in opdracht van de bondscoach (de koers hard maken in functie van de twee kopmannen).

Ik weet niet meer hoelang hij voorop reed of hoeveel kilometer het was. Waarschijnlijk heeft het niet zo heel lang geduurd maar dat vergeet je, je staat daar niet bij stil. Zijn naam verschijnt in beeld, onze gemeente Staden en zieke nonkel worden erbij betrokken door de commentatoren – weeral traantjes in de ogen. Anderzijds een hoop flitsen door het hoofd: Jelle is weg – het is niet ver meer – het peloton valt stil, toch niet, oh ja toch wel … - een paar renners mee met hem en het is koekebak – …, het kopke stond niet stil.

Jelle werd terug bijgebeend.

In de laatste fase van de wedstrijd heb ik niet veel koers meer gezien. Constant zoeken naar Jelle in het kleine peloton ook al wist ik dat dit, na zijn inspanning, teveel van het goede zou zijn maar de hoop blijft toch. Inderdaad, Jelle had de rol moeten lossen..

Al bij al, na de wedstrijd waren wij heel fiere ouders. Waarschijnlijk twijfelt er daar niemand aan.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio