CD&V Staden stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor

Staden - CD&V Staden stelde woensdagavond haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voor. Schepen Dirk Demeulenaere is de lijsttrekker, huidig burgemeester Josiane Lowie duwt de lijst. Vijf nieuwe gezichten komen voor de eerste keer op tijdens de Stadense gemeenteraadsverkiezingen.

CD&V Staden stelde woensdagavond fier haar 21 kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. 'Naar mijn mening hebben we een perfecte mix gevonden van kandidaten', vertelt voorzitter Eric Eeckhout die zelf niet meer op de lijst zal staan. 'Op onze lijst voor 14 oktober komen elf mannen voor en tien vrouwen. Daarnaast hebben we genoeg aantal kandidaten uit elke deelgemeente. Met Hans Mommerency en Gwendolyn Vandermeersch hebben we tevens twee mensen die kandidaat zijn voor de provinciale verkiezingen.'

Burgemeester Josiane Lowie is de persoon met het meest ervaring binnen de politiek. Voor het eerst staat ze niet bovenaan de lijst. 'Josiane is reeds sinds 1970 actief in de politiek. Samen met schepen Willaert duwt zij de lijst', vertelt lijsttrekker Dirk Demeulenaere. Burgemeester Josiane Lowie bewierookt de nieuwe lijsttrekker. 'Dirk is oorspronkelijk afkomstig uit Torhout, maar heeft zich de voorbije jaren enorm geïntegreerd in Staden. Zijn sterke dossierkennis en zijn geduldige manier van overleggen zijn enorme troeven voor onze partij. De afgelopen jaren deed hij veel politieke ervaring op als schepen van onder andere openbare werken.' Josiane Lowie zelf is kandidaat voor een nieuw mandaat als burgemeester, maar niet voor de volledige legislatuur.

De lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen telt in vergelijking met 2006 vijf nieuwe namen. 'Met Steven Vanoplynes (26) hebben we iemand binnen onze rangen die verbonden is met het plaatselijke jeugdgebeuren. Steven is onze jongste kracht', luidt het bij de partij. 'Samen met Sarah Van Walleghem zorgt hij voor de jeugdige dynamiek binnen CD&V Staden.' De Oostnieuwkerkse Gwendolyn Vandermeersch stelt zich voor het eerst kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. De voorzitster van Unizo Oostnieuwkerke staat eveneens op de zesde plaats voor de provinciale verkiezingen. Vanessa Vanthourenhout is iemand die in Westrozebeke heel actief is. Zo is ze bijvoorbeeld secretaris van wijkcomité Den Appel. Rik Degryse is dan vooral in Oostnieuwkerke gekend. Rik is lid van toneelkring ‘Wij Bouwen’. 'Met de Stadense Valérie Zyde hebben we een bachelor gezinswetenschappen in onze rangen.'

CD&V Staden doet voor deze gemeenteraadsverkiezingen terug beroep op mensen met enige ervaring binnen de politiek. Gerda Vertriest neemt de tweede plaats in. De oudste van de lijst, Jozef Vanpeteghem (68), de derde plaats. 'We kunnen opnieuw rekenen op enkele politici met reeds meerdere jaren schepenervaring op de teller', vertellen de partijleden. 'Marc Van Ysacker, Mario Snaet, Christelle Dejonckheere, Rik Gevaert en Ludwig Willaert hebben de voorbije jaren genoeg politieke bagage opgedaan.' CD&V Staden heeft ook enkele personen uit het verenigingsleven kunnen overtuigen om (opnieuw) op de lijst te staan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. 'Geert Cuvelier, Herlinde Desnouck, Stijn Herman Nele Castelein en Alma Vandecandelaere zijn heel actief bezig in een van de deelgemeenten. Naar mijn mening hebben we dan met het samenstellen van onze lijst voor de verkiezing een perfecte weerspiegeling kunnen brengen van onze gemeente', besluit Dirk Demeulenaere. Binnenkort komt CD&V Staden met haar programmapunten naar buiten.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio