Ryder Hesjedal wint na-Tourcriterium

Hesjedal komt voor De Gendt en Van Keirsbulck over de eindstreep Foto: Annelies Foré

Roeselare - Girowinnaar Ryder Hesjedal won gisteren in Roeselare het derde na-Tourcriterium. Na een spannende spurt werd Thomas De Gendt tweede en Guillaume Van Keirsbulck derde. ‘Het is de perfecte training juist voor de Olympische Spelen’, zegt Hesjedal. De Canadees rijdt voor het team Garmin – Sharp.

Hesjedal werd dit jaar de winnaar van de Giro en reed het criterium in zijn roze trui. Voor organisator Björn Gevaert was de wielrenner zijn favoriet: ‘Ik had gehoopt dat hij zou winnen.’ Bij de laatste ronde verliet Hesjedal de kopgroep en liet hij De Gendt en Van Keirsbulck achter zich.


Thomas De Gendt was ontgoocheld dat hij tweede was. ‘Ik had nog juist geprobeerd om Hesjedal in te halen, maar het was niet gelukt. Ik had nog gedacht dat Guillaume het gat dicht ging rijden’, zegt De Gendt. Voor Hesjedal was het criterium de ideale voorbereiding voor hij vertrekt naar Londen. ‘Ik heb niet meer gereden sinds de Tour dus dit was de perfecte training. Het is zeker ook goed voor mijn moraal, zo heb ik extra motivatie voor ik naar Londen vertrek’, vertelt de winnaar.


Op het derde Dovy na-Tourcriterium waren er 37 kandidaten voor de elitekoers. Voor organisator Gevaert was de impact van de Olympische Spelen op het criterium niet te onderschatten. ‘De wielrenners krijgen geen toestemming om nog criteriums te rijden. De Belgische wielrenners vertrokken vandaag ook al naar Londen’, zegt Gevaert. De organisator was wel tevreden met de namen: ‘Nick Nuyens, Thomas De Gendt, de Girowinnaar, ik vind het mooie namen die we konden verwelkomen.’

(Annelies Foré)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio