Sint-Jozef is honderd jaar oud

Moorslede - Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus viert café Sint-Jozef in Slypskapelle haar honderdjarig bestaan. Huidig uitbater Toon Vanderhaeghe stelde een heel mooi feestprogramma samen.

In 1912 opende café Sint-Jozef haar deuren. Inmiddels herbergen quasi alle Slypse verenigingen in de zaak nabij de plaatselijke kerk. 'Dit jaar bestaat het café honderd jaar', vertelt uitbater Toon Vanderhaeghe. 'Dit konden we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.'

Op vrijdag 24 augustus hoopt Toon dat zoveel mogelijk mensen nabij het kerkplein het getal honderd vormen. 'Een groepsfoto moet het startschot geven van een heus feestweekend. ’s Avonds duiken we trouwens in het fotoarchief tijdens een tentoonstelling. We konden reeds heel wat materiaal verzamelen aangaande Slyps Kermis, het jaar van het dorp, bekende figuren in Sint-Jozef. Een vertelling van wijlen meester Luc zal heel wat dorpelingen ook wel boeien.' Wie zelf nog materiaal heeft aangaande café Sint-Jozef mag dit nog steed bezorgen aan Toon. Op vrijdagavond is er tevens een kaarting en een toernooitje ‘colle smitten’.

Op zaterdag 25 augustus kan je tijdens het vrij podium genieten van een Slyps zwientje an’t spit. De maaltijd kan verorberd worden tussen 19u30 en 21u. Kaarten zijn te verkrijgen in café Sint-Jozef tot en met vrijdag 17 augustus. 'Op zaterdagavond eindigen ook de recordpogingen in Slypskapelle', vertelt Toon. 'Momenteel werden er 49 records gevestigd. Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk records nog in het feestweekend verbroken worden. Dit kan dus tot de zaterdagavond.'

Op zondag 26 augustus is er het dorpsspel. Deelnemers vormen groepen van 6 tot 8 personen. 'Teams met jonge gasten, die zich inzetten voor de praktische proeven, en mindere jonge personen met kennis aangaande Slypskapelle, vormen de ideale mix om de eerste prijs in de wacht te slepen', denkt Toon Vanderhaeghe. Inschrijven voor het dorpspel kan tot vrijdag 17 augustus.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio