Wijkwerking De Ruiter bestaat 40 jaar

Roeselare - De wijkraad van wijk De Ruiter organiseert komend weekend voor de 40ste keer haar fancy-fair. Om deze jubileumeditie te vieren huldigt de raad een standbeeld op het plaatselijke pleintje in.

Wijkpriester Arnold Van de Sompele was de drijvende kracht achter het ontstaan van een wijkwerking op De Ruiter. Mede dankzij hem kreeg de plaatselijke kapel een grondige opknapbeurt in 1973. De eigenlijke wijkraad zag in juli 1973 het levenslicht. De achttienkoppige raad organiseerde datzelfde jaar een eerste fancy-fair. In die veertig jaar verwezenlijkte de raad heel wat. In 1979 startte de bouw van de zaal ’t Ruitercentrum. Datzelfde jaar kwam ook een boek uit omtrent de geschiedenis van de wijk. In 1997 kwam het boek ‘een levende wijk’ uit. Dit om het vijfentwintig jaar van de wijkraad te vieren. De bewoners van De Ruiter kregen ook wijkkrantjes in de bus.

Op 11 januari werd de wijkkapel in De Ruiter gesloten. De wijkraad bleef echter zoeken naar manieren om de uitstraling van de wijk te vergroten. ‘In 2010 startten we met de besprekingen voor het plaatsen van een standbeeld op het pleintje gelegen op het snijpunt van de Iepersestraat en de Ieperseaardeweg’, vertelt Geert Huyghe van de wijkraad. 'Isidoor Goddeeris ontwerpt voor ons een beeld. Dit kunstwerk wordt tijdens de veertigste fancy-fair ingehuldigd. Het parkje krijgt ook de gepast begroeiing.’ Komende zaterdag staat de officiële plechtigheid gepland om 17u. Nadien is er een receptie voor genodigden.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio