Burgemeester knuffelt tegen geweld

Roeselare - Op dinsdag 9 april om 13u33 zullen in Vlaanderen op en rond 17 kamplocaties van Idee Kids vzw zowat 2.000 kinderen simultaan knuffelen tegen geweld. De verschillende locaties vormen een denkbeeldige keten en om 13u33, het uur waarop de Paashaas is geboren, knuffelen alle deelnemertjes van de kampen niet alleen de Paashaas maar ook elkaar. Op een aantal locaties zijn ook burgemeesters of schepenen aanwezig. In Roeselare trekt burgemeester Luc Martens naar de Broederschool.

Idee Kids vzw  organiseert deze knuffelactie voor het zevende jaar op rij, samen met de vzw Zinloos Geweld (www.tegenpestenengeweld.be). De organisatoren: 'Op kamp komen kinderen soms ook in conflictsituaties terecht, en met onze groepsknuffel willen we hen sensibiliseren om geweld nooit als een oplossing te zien. Op een kindvriendelijk en ludieke manier tonen we dat we allemaal tegen elke vorm van geweld, agressie en pesten zijn.'
 
Idee Kids wil met deze actie ook de nieuwe campagne 'Melden moet! Praten helpt altijd!' van vzw Zinloos Geweld extra in de kijker zetten. De vlinder is alvast het symbool voor de acties en staat voor geweldloosheid.

In totaal zijn er zeventien knuffellocaties. In Roeselare wordt er geknuffeld in de Broederschool in de Mandellaan. Dit in aanwezigheid van de Roeselaarse burgemeester.

Wie foto's heeft van het knuffelmoment mag deze sturen naar roeselare@nieuwsblad.be

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio