Erfgoeddag op de basiliek

Moorslede - Op 21 april is het opnieuw Erfgoeddag. De Dadizeelse heemkundige kring Dadingisila organiseert een bezoek aan de toren van de plaatselijke basiliek. Wie de toren niet beklimt, kan toch in de basiliek terecht voor een tentoonstelling over de toren en de klokken. Er zal doorlopend een filmpje, opgenomen door een bestuurslid, worden afgespeeld. Daar krijgt u alles te zien wat in en rond de toren te bezichtigen is.

Het thema dit jaar van de Erfgoeddag is 'Stop de tijd!'. De Dadizeelse heemkundige kring koos voor de dag in te vullen met een bezoek aan de toren van de basiliek. Om 9u30, 13u30, 15u en 16u kan men met een gids de toren bezoeken. 

Het bezoek is gratis, maar omdat het deelnemersaantal beperkt is, moet er wel vooraf ingeschreven worden op dadingisila@belgacom.net of via telefoon bij de secretaris Gerdy Verstraete op 056/50.21.76 of 0474/ 43.90.48 met vermelding van uw naam, het aantal deelnemende personen en het uur van afspraak. Het is aangeraden om stevig en veilig schoeisel te dragen. Een goede fysieke conditie is eveneens van belang voor de beklimming. Kinderen onder de 12 jaar worden niet toegelaten en dit om veiligheidsredenen. Enkele tijdsblokken zijn reeds volzet. Snel zijn is de boodschap om er nog bij te kunnen zijn.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio