OM 17U SPEELT TOM DICE OP HET SINT-BAAFSPLEIN, MET DANK AAN UW KRANT

5 redenen waarom u Tom Dice op Sint-Baafs niet mag missen

5 redenen waarom u Tom Dice op Sint-Baafs niet mag missen

Tom Dice Foto: Goedefroit Music

Gent - Zoals u weet – of ondertussen toch echt al zou moeten weten – strikte De Gentenaar Tom Dice voor een optreden op de Gentse Feesten. Hij staat niet in het programmaboekje, maar wees gerust: vandaag staat de beste Vlaming ooit op het Eurosongfestival om 17.00 uur op het podium van Sint-Baafs. Wij geven u vijf redenen waarom u de man met zijn gitaar niet mag missen.
 • Ten eerste is Tom Eeckhout (want wie heet er in het echte leven nu ‘Dice’?) geboren en getogen in Eeklo en kan hij dus een man van de streek genoemd worden. Zijn vader is overigens een echte AA Gent supporter. Toen die negen was, mocht hij van zijn vader een eerste keer mee naar het voetbal en sindsdien is hij de Buffalo’s altijd trouw gebleven. Blijkbaar moet er bij de opvoeding van Tom wel iets kleins misgelopen zijn, want de jongeman geeft zich uit als supporter van RSC Anderlecht. 
   
 • Een tweede reden is dat Tom Dice de eerste Belg ooit is die een halve finale van het songfestival weet te overleven. Dat was sinds 2004 (het moment waarop we voor het eerst aan zo’n halve finale moesten deelnemen) nooit het geval geweest. Bovendien werd achteraf bekend gemaakt dat Tom zijn halve finale zelfs gewonnen had. Met een zesde plek in de finale is hij overigens de beste Vlaming ooit op het songfestival.
   
 • Vervolgens mogen we gerust ook stellen dat Tom Dice een garantie voor weinig valse noten vormt. Was muziek wetenschap, dan stond rond 17.00 uur de winnaar van het Eurovisiesongfestival op het podium van Sint-Baafs. Britse muziekprofessoren berekenden dat Tom met negen valse noten het beste resultaat van de finale haalde. De Duitse winnares Lena zat er tijdens haar performance maar liefst meer dan zestig keer naast. 
   
 • Speciaal voor onze krant, voor onze trouwe lezers en voor de Gentse Feesten onderbreekt Dice zijn Europese tournee. Via Duitsland, Italië en Noorwegen zou hij vandaag terug in Duitsland belanden voor een optreden. Maar die plannen bergt hij graag op. Op vraag van uw krant en vzw Onder De Draak wordt Tom Dice overgevlogen naar Gent. 
   
 • Als laatste reden om dit bijzondere concert niet te missen, garanderen wij u een stevige portie ambiance, alweer met dank aan uw gazet. Talis Vertriest, finaliste voor de Oost-Vlaamse preselecties van Miss België, maakt al de hele Feesten van de gazette een vedette. En dat zal vandaag niet anders zijn. Maar liefst duizend vlagjes knutselde zij ineen en zal ze deze middag op het Sint-Baafsplein uitdelen. Het enige wat u moet doen is Tom Dice ermee verwelkomen.
   

Tot slot willen we u volgend filmpje zeker niet onthouden. Daarin hoort u Weronika Bochat Me and my guitar coveren. Weronika wie denkt u nu? Weronika Bochat is de Poolse die tegenwoordig op tijd in de media opduikt als vriendin van Tom Dice. Als verrassing voor hem zong ze dit nummer in en plaatste het op het wereldwijde web.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio