NA LONDENS CONCERT MET THE UNDERTONES, NU OOK DEBUUTALBUM OP BRITSE MUZIEKMARKT

Gentse 'Little Trouble Kids' veroveren Groot-Brittannië

Gentse 'Little Trouble Kids' veroveren Groot-Brittannië

Foto: Little Trouble Kids

Gent - Het in Gent wonende olijke duo Eline Adam en Thomas Werbruck, alias Little Trouble Kids, is in België nog niet goed en wel doorgebroken, of het begint al aan zijn opmars in Groot-Brittannië. Dinsdagavond stelden de probleemkinderen hun nieuwe single 'Freemason' voor op Studio Brussel. In één ruk wisten ze te vertellen dat hun album een plaatsje krijgt in de rekken van menig Brits platenboer.

In eigen land bouwen Little Trouble Kids gestaag aan enige naamsbekendheid. Doen ze het niet door als StuBru-poulain op de planken te staan met Triggerfinger, of nadien hun opwachting te maken in het Nederlandse 'De Wereld Draait Door', dan wel door hun opmerkelijke naamsverandering. Begin dit jaar zag wijlen Boston Tea Party zich genoodzaakt haar naam te veranderen in Little Trouble Kids, en dat met dank aan een Hollandse coverband. De begrafenis en het doopsel van resp. Boston Tea Party en Little Trouble Kids werd overigens geestig samengevat in onderstaand filmpje.

In België moeten Little Trouble Kids het stap voor stap doen, maar overzees slaan ze al gauw enkele passen over. Op 16 april mocht het duo het kanaal over om in de Londense club The Garage het voorprogramma van The Undertones te verzorgen. Daar werden ze opgemerkt door een Brits label, en zo zal hun debuutalbum (dat geproduced werd door de u wel bekende Tim Vanhaemel) binnenkort in vele Britse woonkamers in de CD-speler steken.

Behalve dit goede nieuws, lieten Thomas en Eline gisterenavond ook hun nieuwe single Freemason los op het StuBru-gehoor. Via deze link kan u het nummer op hun MySpace-pagina beluisteren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio