FOTO: Aardbeienfestival is lokaal erfgoed

LOCHRISTI - Het Aardbeienfestival was deze middag aan zijn 50ste editie toe, maar het echte jubileum - 80 jaar aardbeienmarkt en de 50ste prinses - wordt pas in 2012 gevierd, met de onthulling van het beeld 'Meisje met aardbeien' onder de Vrijheidsboom. 'Ook al is het natuurlijk niet meer als weleer, de aardbeicultuur is een stukje lokaal erfgoed dat hopelijk nog lang blijft bestaan', aldus de burgemeester bij de openingsreceptie.

Het weer zat gelukkig mee deze middag, waardoor het aangenaam vertoeven was in het centrum van Beervelde en de terrassen van De Bonte Koe en 't Krielken doorlopend vol zaten. De vijf Lootse reuzen en de lokale politici maakten het plaatje van de stoet, met voorop de immer goedlachse aardbeienprinses Liese-Lotte en haar twee eredames Sara en Katharina, compleet. Een praatje hier, een wuifhandje daar, en 'omdat koken geld kost', aldus KVABO-voorzitter Raman, was er natuurlijk ook de obligate tombola waarmee u een fiets kon winnen.

De 'prijsaardbeien' waren dit jaar wel heel beperkt: slechts 12 kistjes van 4kg waren in competitie. Ze kregen stuk voor stuk de vermelding 'ereprijs' opgekleefd en waren afkomstig van twee kwekers uit Eksaarde. De gewone marktaanvoer bedroeg 480 kg, de prijzen varieerden van 7 euro voor de eerste keuze tot 4 euro voor een maatje minder.

Dat Beervelde weer een fijne hoogdag beleefde, merkt u in ons fotoalbum van het 50ste Aardbeienfestival.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio