KRAANTJE PAPPIE, SAFI & SPREEJ EN 'T HOF VAN COMMERCE IN VOORUIT

Nederlandse en Vlaamse hiphoppers eren jarige Democrazy

t Hof van Commerce Foto: Brecht Herman

Gent - Zaterdagavond was hiphopavond tijdens de feestweek van het 30-jarige Democrazy. Kraantje Pappie, Safi & Spreej en burgemeester Termont effenden het pad voor de 'westfluten' van 't Hof van Commerce. Het werd één langgerekt feest in de Vooruit.

Wat Daniël Termont tussen al dat hiphopgeweld deed? Wel, de Gentse burgemeester kwam plots aangereden met een kruiwagen vol drank om de dames en heren van Democrazy ('de beste muziekclub van heel de wereld', dixit Termont) eens stevig in de bloemetjes te zetten. Ook de verkiezingskoorts sloeg genadeloos toe: 'In een volgende legislatuur moet Democrazy eindelijk een eigen zaal krijgen', klonk het bij de burgervader.

Over naar de muzikale essentie van de avond. Kraantje Pappie is een Nederlandse hiphopartiest die tegenwoordig in de Belgische hitlijsten kampeert met zijn single Waar is kraan?. In de Concertzaal van de Vooruit diepte hij vooral songs uit zijn recentste album Crane op. Zonder enige moeite namen Kraantje Pappie en zijn kompanen het publiek op sleeptouw. Waar is dat kraantje? Hier is dat kraantje!

Na dat Nederlands geweld was het tijd voor het Mechels-Gents duo Safi & Spreej, dat u misschien wel kent van Herinner mij. Zij hadden het duidelijk iets moeilijker om de vlam in de pan te krijgen en oogden bij momenten ietwat onzeker. Muzikaal zit het met hun debuutplaat Ter Plaatse, rust zeker goed, maar live mag het wat ons betreft nog wat meer swingen.

't Hof van Commerce hoeven u niet meer voor te stellen. De hiphopgroep uit Izegem staat na een kalmere periode weer op alle Vlaamse podia met hun album Stuntman onder de arm. Voor het overwegend West-Vlaamse publiek kon de avond niet meer stuk nadat Flip Kowlier Gent als de hoofdstad van West-Vlaanderen had uitgeroepen. De Gentenaars in de zaal werden dan weer goedgeluimd van de nog steeds strakke nummers van het Hof. Onder andere Baes en Kom mor ip werden luidkeels meegebruld. Ook de recente singles Stuntmann en Wupperbol konden op heel wat bijval rekenen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio