'Gratis Feesten'-buttons kunnen merchandisingpakket opleveren

Onze bevallige receptionistes Marieke (links) en Ann-Sophie tonen dat ze de gratis Gentse Feesten een warm hart toedragen. Foto: Brecht Herman

Gent - Net als vorige jaren verspreiden het stadsbestuur en de pleinorganisatoren groene buttons met de slogan 'Ik hou de Gentse Feesten gratis!'. Voor het eerst valt er ook iets mee te winnen. Een fotograaf flitst dagelijks een klad bezoekers die een button dragen. Uit de portretreeks wordt er elke dag een winnaar gekozen, die een merchandisingpakket krijgt.

'Het is na al die jaren nog steeds onze betrachting de Feesten gratis te houden', klinkt het bij de organisatoren van de Gentse Feesten. 'We proberen iedereen te overtuigen zoveel mogelijk drankjes en hapjes bij de officiële organisatoren te bestellen. Een kleine investering voor de bezoeker, maar wel één die helpt dit grootse volksfeest elk jaar mogelijk te maken.'

Dit jaar loopt er dus een fotograaf rond in de feestenzone. Hij fotografeert zoveel mogelijk bezoekers die een groene badge dragen, om op het einde van de dag een winnaar te trakteren op een merchandisingpakket.

Wij flitsten gisteren alvast de eerste feestengangers met buttons. Onze immer sympathieke receptionistes Marieke en Ann-Sophie speldden de groene badges maar al te graag op. Of ze genoeg buttons droegen om een merchandisingpakket te krijgen, valt af te wachten. Ons eeuwig respect hebben ze alvast al.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio