Man sterft bij woningbrand in Phoenixstraat

Man sterft bij woningbrand in Phoenixstraat

Foto: sln

GENT - Bij een woningbrand deze ochtend in de Phoenixstraat is de 53-jarige Stefaan Demuynck om het leven gekomen. De precieze omstandigheden van de brand zijn nog onduidelijk.

Naar verluidt ontstond de brand achteraan de woning en is Stefaan gestikt door de rook. Hoe de brand ontstond is nog niet duidelijk, maar het wordt niet uitgesloten dat het slachtoffer zelf vuur had gemaakt op het koertje achter zijn woning. 

De hulpdiensten vonden het levenloze lichaam van de 53-jarige werkloze ingenieur in de badkamer. Er waren geen andere personen aanwezig in de woning op het moment van de brand. Het parket stuurde een branddeskundige ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken. 

Stefaan was geen onbekende in de buurt. Hij was onder meer vrijwilliger bij Solidariteit Vlaanderen.  Daniel Deblaere van Solidariteit Vlaanderen reageert dan ook erg aangedaan op het overlijden van Stefaan. 'Stefaan is helaas voorgoed verdwenen uit ons leven. Hij zou dit weekend nog meerwerken aan het buurtfeest en de rommelmarkt. Het zal een feest in mineur worden.'

 


 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio