Dribbel jezelf naar eeuwige roem in pannacompetitie

Dribbel jezelf naar eeuwige roem in pannacompetitie

Pannawedstrijd in de schaduw van het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Foto: streetheroes.be

Gent - Tussen 14 en 23 augustus kan jong Gents voetbaltalent gratis deelnemen aan pannatoernooien van Electrabel Street Heroes (ESH). Dat is de grootste Belgische pannacompetitie die in verschillende steden georganiseerd wordt. Vertrekkend van buurttoernooien kan je opklimmen naar de nationale finale.

Panna is straatvoetbal 1-tegen-1 of 2-tegen-2 waarbij je in een ronde arena je tegenstander door de benen probeert te spelen. De basis van de ESH-competitie wordt gevormd door de lokale buurttoernooien. Die gaan door in verschillende stadswijken.

In Gent wordt er gevoetbald in Moscou-Vogelhoek, Gent centrum, Gentbrugge, Sint-Amandsberg en Sint-Denijs-Westrem. Tijdens die toernooien kan je je kwalificeren voor de grote stadsfinale, die in Gent plaatsvindt op 25 augustus op de Korenmarkt. De beste spelers van alle steden ontmoeten elkaar nadien in de regionale finales en tenslotte in de nationale finale.

Street Heroes

Tijdens alle tornooien zijn er bovendien punten te verdienen voor de nationale ranking die je kan vinden op deze website. De spelers die na de nationale finale de ranking aanvoeren, worden uitgeroepen tot Street Heroes van dat jaar.

Wie in Gent deelneemt aan de gratis buurttoernooien maakt kans op een voetbal. De winnaar van elke categorie (U13, U16, 16+, meisjes) krijgt een geschenkenpakket van KAA Gent, tickets voor de wedstrijd KAA Gent - Sporting Lokeren en een uitnodiging voor een bezoek aan het Ottenstadion.

Programma

Het programma van de Gentse buurttoernooien (telkens van 14 tot 17 uur) ziet er als volgt uit:
- dinsdag 14 augustus op de speelweide Pinguinstraat (Moscou-Vogelhoek)
- donderdag 16 augustus in het Baudelopark (Gent centrum)
- vrijdag 17 augustus aan Krijzeltand (Sint-Denijs-Westrem)
- dinsdag 21 augustus in het Azaleapark (Sint-Amandsberg)
- donderdag 23 augustus in het Arbedpark (Gentbrugge)

Hieronder kan u een pannawedstrijdje in Barnaux bekijken. En wees gerust, wij waren ook aangenaam verrast door de kunstjes van deze jongelui!

De Gentse pannacompetitie is een initiatief van de Sportdienst van de Stad Gent, het BOP-project en vzw Voetbal in de Stad met de steun van PROFIDIRECT en vzw Open Stadion in samenwerking met de Voetbalcel van de FOD Binnenlandse Zaken, de Nationale Loterij en de POD Maatschappelijke Integratie.

Electrabel Street Heroes krijgt de steun van Electrabel, Ligue Francophone de Foot de Rue asbl (LFFR) en Straatvoetbalbond Vlaanderen vzw (SVBV).

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio