Hondenliefde op 'Natte poten, dolle neuzen' in Park van Beervelde

Zelden zoveel echte liefde gezien op een zondagochtend als daarnet in het Park van Beervelde. Liefde van de mens voor de hond, wel te verstaan. Tijdens het 'Natte poten, dolle neuzen'-evenement, een feestelijke uitstap waarmee u uw viervoeter de dag van zijn leven bezorgt. Wij struinden er een uurtje rond op zoek naar mens en dier en maakten een beestig fotoalbum. Wie er nog bij wil zijn, kan nog tot 18 uur koers zetten naar Beervelde-Dorp.

Eerste vaststelling: honden brengen mensen bijeen. Het is een beetje zoals een wandeling met kleine kinderen, in de wieg of de buggy. Je passeert een wildvreemd mens, met een grote, kleine, dikke, magere, mooie of lelijke -als die al zouden bestaan - hond. Je aarzelt even, keert op je stappen terug, en knoopt een gesprekje aan. Over de hond natuurlijk. Net zoals bij een kleine, waarvan je wil weten hoelang en hoeveel hij slaapt, en of die van de ander dezelfde slechte gewoontes heeft als die van jou. Maar dan in hondentaal. De baasjes blijven maar babbelen, vijf minuten, een kwartier, of langer. En alleen de viervoeters zelf worden het beu. Nadat ze mekaar genoeg besnuffeld hebben, willen ze al op weg naar de volgende uitdaging (lees: de volgende hond).

Tweede vaststelling: 'Mijn hond, schone hond', is een variante op 'Mijn kind, schoon kind.' Want hoe tof je die hond van de buren ook vindt, je hoopt dat die van jou net een tikkeltje beter is. Tijdens het hindernissenparcours bijvoorbeeld, waar je alleen maar een toptijd kan neerzetten als je resoluut door de waterbak gaat. En er niet omheen probeert te wandelen. Of erger nog: gewoon terugkeert. Not done, want dat knaagt. Weer zoiets als bij kinderen, wanneer die van de buurman 0,75 % meer heeft op zijn rapport. En je hem met een beetje tegenzin proficiat wenst met zijn knalprestatie waarmee hij jouw kleine weliswaar geklopt heeft.

Maar begrijp ons niet verkeerd: de blijheid van de mens en de uitgelatenheid van de honden primeerde vandaag in het Park van Beervelde. Wie erbij was - dat kan nog tot 18 uur - zal er ongetwijfeld nog lang over napraten. Met zijn hond, natuurlijk.

'Natte Poten, dolle Neuzen', van 10 uur tot 18  uur in het Park van het kasteel van Beervelde, Beervelde-Dorp. U kan er wandelen, een bosspel doen, uw hond laten rennen tegen andere honden, zijn behendigheid testen in allerlei spelletjes, hem de doolhof in sturen of hem in de vijver van het Park duwen. Toegang 7,5 euro, tenzij u een van onze tien vrijkaarten op de kop kon tikken. Waarschuwing: wanneer u zelf geen hond meebrengt, wordt u met verbaasde blikken nagekeken. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio