Het volledige programma van de achtste editie van Student Kick-Off

Student Kick-Off verwacht 30.000 studenten

Student Kick-Off verwacht 30.000 studenten

Archieffoto Student Kick-Off Foto: David Van Hecke

Gent - Zeventigduizend studenten beginnen vandaag aan hun academiejaar in Gent. Op het eerste stevige feestje hoeven ze niet lang te wachten: woensdagmiddag en -avond worden er zo'n dertigduizend studenten verwacht op het Sint-Pietersplein voor de achtste editie van de Student Kick-Off. Headliners van dienst zijn Regi en 't Hof van Commerce.

Om 13.00 uur wordt het feestje, net als in 2009, op gang getrokken door Pat Krimson en zijn 2 Fabiola. Nadien is het aan twee groepen die deelnamen aan de Student Rock Rally: Delta Crash (13.40 uur) ging met de publieksprijs aan de haal en The Band of Willies (14.30 uur) werd toen de grote winnaar.

Het vieruurtje wordt u aangeboden door Sir Yes Sir (16.00 uur), de Antwerpse formatie rond muzikale veelvraat Tijs Delbeke, dat de voorbije zomer nog op Boomtown stond. Om 17.00 uur vult SquarElectric (bestaande uit Steven Pittoors en Netskydrummer Michael Schack) het Sint-Pietersplein met vuile beats.

De studenten die op woensdag een hele middag les hebben, hoeven niet te treuren, want ook 's avonds staat er aardig wat schoon volk op Student Kick-Off. Les Truttes zullen om 18.45 uur zelfs de stijfste hark voorzichtig met de heupen laten wiegen. Nadien volgt er een kort intermezzo met rector Paul Van Cauwenberge (20.50 uur). Benieuwd of Anne De Paepe, die op 1 oktober Van Cauwenberge opvolgt, volgend jaar ook op het podium van de Student Kick-Off zal staan.

De stuntmannen van 't Hof van Commerce (20.50 uur) plezieren vervolgens het grote aantal West-Vlaamse studenten. Absolute headliner is Regi die anderhalfuur lang (22.00 uur) het podium op het Sint-Pietersplein voor zich alleen heeft. Het dj-duo We Are Prostitutes (00.00 uur) sluit het studentenfeest op het hoofdpodium af.

Woensdag is er ook een tweede podium, in samenwerking met Decadance en Charlatan. Daar spelen TLP, Duuub, Lenimal, Nathaniel en Rakesh ten dans.

Behalve optredens zijn er ook andere activiteiten. Die vinden tussen 12.00 en 18.00 uur plaats in het studentendorp op het Sint-Pietersplein. Amusant, maar ook informatief, want er zijn heel wat standjes van studentenverenigingen en onderwijsinstellingen.

Toegang tot het Sint-Pietersplein kost u één euro, ten voordele van projecten in Ethiopië en Zambia.

De officiële website van Student Kick-Off vindt u hier.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio