grootste gelukswinkel van het land staat in destelbergen

Lottowinnaar heeft twee keer prijs op zeven maand in Krantenshop Eenbeekeinde

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bij de Nationale Loterij vonden ze het 'grappig', uitbater Bart Van Peteghem vond het 'zot', maar feit is dat een klant van Krantenshop Eenbeekeinde voor de tweede keer op zeven maanden tijd een pak geld binnenrijft met een Quick Pick-lottobiljet. En met een pak bedoelen we 1 700 000 euro in maart en daar nog eens 65 864 euro bovenop in het voorbije weekend. Even rekenen naar uw vertrouwde Belgische frank? 71 324 777 in klinkende munt. ''Nooit meegemaakt met dit soort bedragen', aldus de woordvoerder van de loterij.

Geert Herman

'Winnen went nooit, de geluksvogel was opnieuw verbouwereerd toen hij maandagvoormiddag mijn validatietoestel sterretjes zag toveren op het uitbetalingsbiljet', zegt Bart Van Peteghem, die zijn winkel ondertussen met een reuzenbanner herdoopte tot 'Grootste gelukswinkel van het land'.'Ongelooflijk, de klant had naar eigen zeggen een voorgevoel dat hij opnieuw zou winnen. En belangrijker: hij is ervan overtuigd dat er hier nog wat in de lucht hangt. Al de winsten die hier de voorbije jaren geïnd zijn, gebeurden steeds met Quick Picks, die onze ene machine (die links van de toog als u ervoor staat) uitspuwde. Sommige spelers gooien hun eigenhandig ingevulde formulieren nu al weg, omdat ze voortaan enkel nog met willekeurig gekozen nummers willen spelen', lacht Bart.

Excuses van de patron

Op het Eenbeekeinde, waar de voorbije vijftien jaar al vier keer miljonairs werden gemaakt, wordt de komende dagen een stormloop aan spelers verwacht. 'Dit slaat natuurlijk in als een bom, het is te gek voor woorden', zegt Van Peteghem, die zich bij deze verontschuldigt bij de andere Lotto-verkooppunten. 'Morgen wordt het hier volle bak aanschuiven.' Pittig detail: ook anderhalve week geleden ging er al iemand met 66 900 euro aan de haal uit de Krantenshop Eenbeekeinde, dit keer het resultaat van een Euro Millions-trekking.

'Ik ben er gerust in, dat de man (of het echtpaar) dat gewonnen heeft, geen domme dingen zal uithalen. De levensstijl van die mensen is niet veranderd na de eerste winst.. Ze blijven trouwens altijd gewoon doorspelen, eens voor tien euro, eens voor vijftien euro. Met de joker erbij, dat lijkt mij nogal logisch gezien hun eerste fenomenale winst. De winnaar vindt de sfeer in de winkel erg goed en voelt dat er meer is', zegt Van Peteghem met blinkende oogjes.

100 miljoen

Op 15 november wil Bart nog eens stunten, door met een pot deel te nemen aan de Euro Millions trekking die dan 100 miljoen in de strijd gooit. 'We houden het laagdrempelig voor iedereen, en zoeken 20 000 spelers die elk 3 euro inleggen', klinkt Bart ondernemend voor de volgende 'financiële slag.' 'Vreemd', zegt Bart, 'maar de mensen zijn al vlug gewoon aan die gigantische bedragen die hier circuleren. Niemand rekent dat voor zichzelf om naar Belgische frank, tot op het moment dat ze daar eens stil bij staan en beginnen om te rekenen wanneer derden zo'n zak geld binnenrijven.'

Op de hoofdzetel van de Nationale Loterij stelde men vast dat er de voorbije tien jaar slechts drie mensen ooit dubbele winst opstreken, zij het dan voor veel kleinere bedragen dan in Destelbergen.'De kans om de jokerwinst van de Lotto op te strijken is één op twaalf miljoen, de kans op vijf juiste cijfersén het reservegetal is één kans op 1,3 miljoen.'.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio