'Hij heeft het helemaal zelf afgedwongen'

Mike Origi: 'Natuurlijk zijn we fier op Divock'

Mike Origi (46) en Linda Adhiambo (42), de ouders van de jonge Rode Duivel en voetbalheld Divock Origi, zijn terug thuis in hun mooi versierde huis in Houthalen-Oost na hun verblijf op het WK in Brazilië. Foto: Foto: Belgin Özgünes

Houthalen-Helchteren - Mike Origi (46) en Linda Adhiambo (42), de ouders van de jonge Rode Duivel en voetbalheld Divock Origi, zijn terug thuis in hun mooi versierde huis in Houthalen-Oost na hun verblijf op het WK in Brazilië. Een geste van de wijkvereniging De Boterbloemekes. Moeder Linda landde donderdag op Zaventem, vader Mike, oud-Racing Genk speler, zette vrijdagmorgen om 10 uur voet op Belgische bodem. Beiden, zichtbaar moe en uitgeput na een lange vliegreis, zijn bijzonder fier over de prestaties van hun 19-jarige zoon op het wereldkampioenschap voetbal in het verre Zuid-Amerikaanse land.

Fier

Mike Origi: "Natuurlijk zijn we fier op Divock", zegt hij. "Ik vind het geweldig voor hem. Niemand verwachtte Divock in de selectie van de nationale ploeg. En nu, na zijn goede invalbeurt (tegen Rusland), heeft hij toch al een basisplaats verworven in het Belgisch elftal", straalt vader Origi.

"Zelf besef ik nu pas hoe populair Divcock in België is. In Brazilië had ik daar helemaal geen benul van", zegt Mike Origi. "Ik merk dat aan de fijne reacties van de mensen rondom mij, en van de buren hier in de straat die het huis mooi versierden voor onze thuiskomst'' 

"Maar dat hij zo populair is heeft Divock helemaal zelf afgedwongen. Dat komt enerzijds door zijn prestaties, en anderzijds door zijn volwassen gedrag en houding. Ook al is hij pas negentien. Hij weet hier zeer goed mee om te gaan. Ik weet ook dat hij sterk genoeg is om situaties te doorstaan wanneer het minder goed gaat, want die periode komt er ook", zegt vader Origi.  

Geen privacy meer   

"De keerzijde van de medaille van dit alles is wel dat iedereen nu weet waar wij wonen, en dat wij nagenoeg geen privacy meer hebben. Want iedereen rijdt en stopt hier voor ons huis", zegt Mike Origi openhartig.

Mike Origi: "Mijn pronostiek voor de wedstrijd België-Argentinië? Ik ben niet zo goed in pronostieken, maar ik hoop natuurlijk dat België wint. En België wereldkampioen? Dat kan, de kwaliteiten zijn er, en met dat beetje geluk, waarom niet", lacht Mike Origi.    

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio