Dokter Harrie Dewitte van Geneeskunde voor het Volk reageert

Dokter Harrie Dewitte van Geneeskunde voor het Volk reageert

Dokter Harrie Dewitte (foto), boegbeeld van de artsenpraktijk van Geneeskunde voor het Volk (GVHV) in Kolderbos, reageert naar aanleiding van de recente conflicten op de artsenpraktijk. Foto: Foto: GVHV

Genk - Dokter Harrie Dewitte (foto), boegbeeld van de artsenpraktijk van Geneeskunde voor het Volk (GVHV) in Kolderbos, reageert naar aanleiding van de recente conflicten op de artsenpraktijk. Zijn persmededeling (integraal): "Toen GVHV Genk van start ging, werkte de helft van onze patiënten in de mijn. De gemiddelde levensverwachting was maar 56 jaar. Ongevallen of stoflong waren de frequentste oorzaken van ziekte. In onze consultaties zorgden we voor vroegtijdige opsporing van de stoflong. En aan de mijnpoort zorgden we voor minder arbeidsongevallen."

Politiek engagement

"Ons politiek engagement is een verlengstuk van ons medisch engagement. Dat was vroeger zo en dat is nu nog zo. Zo hebben we ook het milieuprobleem aangepakt. Als één kind véél te dikwijls ziek is, dan heb je enkel een medisch probleem. Als vele kinderen véél te véél ziek zijn, dan heb je een sociaal probleem. Ons politiek engagement is een oplossing voor vele sociale problemen."

"Genk is nu al een van de armste gemeenten van Vlaanderen. Met de sluiting van Ford gaat Geneeskunde voor het Volk nog meer nodig zijn voor de mensen dan anders.  Daarom blijft ik 100% achter het concept van GVHV staan."

Voor de mensen

"Ik betreur dan ook de gebeurtenissen van de afgelopen weken en hoop dat mijn ex-collega's, zowel zij die wel nog in GVHV geloven als  zij die niet meer in GVHV geloven, op een volwassen en respectvolle manier uit elkaar kunnen gaan. Het is belangrijk dat we nooit vergeten waarom we deze job zijn gaan doen: voor de mensen."

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio