Tentoonstelling loopt tot en met 5 oktober

Opening geluidsexpo 'Het geluid van Hasselt en Genk' zaterdag in C-mine

Opening geluidsexpo 'Het geluid van Hasselt en Genk' zaterdag in C-mine

C-mine cultuurcentrum, Musica en Z33 nodigen iedereen uit op de vernissage, de opening, van de geluidstentoonstelling Atelier De Stad 'Het geluid van Hasselt en Genk'. De expo in het C-mine cultuurcentrum loopt vanaf 20 september tot en met 5 oktober en is vrij te bezoeken. Foto: Foto: Atelier de stad - Het geluid van Hasselt-Genk

Genk - C-mine cultuurcentrum, Musica en Z33 nodigen iedereen uit op de vernissage, de opening, van de geluidstentoonstelling Atelier De Stad 'Het geluid van Hasselt en Genk'. De expo in het C-mine cultuurcentrum loopt vanaf 20 september tot en met 5 oktober en is vrij te bezoeken. Atelier De Stad is een initiatie van tv-zender Canvas en geïntegreerd in het grotere kunstproject De Unie Hasselt–Genk.

Zes jonge geluidskunstenaars

Het project laat zes jonge geluidskunstenaars (*) van Hasselt en Genk op hun eigengereide manier de akoestische identiteit, en de raaklijnen tussen de twee Limburgse steden in kaart brengen. Geluidskunstenaar Tim Finoulst opent zaterdag de expo met een korte performance. Beluister de geluidslink van Canvas hieronder: inleiding door Gilles Helsen (Musica) en Tim Finoulst met een woordje uitleg bij zijn eigen project.

De expo neemt zijn hoogtepunt op zondag 5 oktober met een geluidsexpo in het C-mine cultuurcentrum in Genk en een massaperformance op de Tuikabelbrug in Godsheide in Hasselt.

(*) Marieke van de Ven, Joris Gielen, Caroline Claus, Simon Halsberghe, Tim Finoulst en Koenraad Vandersyppe. Curatoren: Lousie Osieka en Eddie Guldolf.

Praktisch
Wanneer? Zaterdag 20 september om 16 uur tot en met zondag 5 oktober

Waar? C-mine cultuurcentrum, Winterslag, Genk

Prijs? Gratis

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio