Vanaf 10 juli tot eind september gratis te bezoeken

C-mine viert tiende verjaardag met stalen doolhof en gele lijnen (foto's)

Foto: Filip Dujardin

Genk - C-mine (*), gekend als 'de oude mijn van Winterslag', bestaat tien jaar. De stad Genk laat deze 'tinnen verjaardag' niet onopgemerkt voorbijgaan. Zo opent de jarige C-mine op donderdagavond 9 juli Labyrint en C-mine Line up. Labyrint is een sculpturaal doolhof, opgetrokken uit staal van 37,5 meter x 37,5 meter en 5 meter hoog, en werd ter gelegenheid van tien jaar C-mine gecreëerd door het kunst- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. Het doolhof staat centraal op het C-mine plein, tussen de twee schachtblokken, en neemt de bezoeker een kilometer lang mee in een verdwaaltocht (foto's 1 tot en met 31).

Gele lijnen

Naast Labyrint opent C-mine donderdag ook C-mine Line up: een zomerse activiteit die de bezoekers via een gele lijn op verrassende plaatsen op C-mine, in de Vennestraat en in de tuinwijk van Winterslag brengt. Vzw Het Labo, het designerscollectief dat in 2014 instond voor de inkleding van 'Vollebak Vennestraat', tekende de lijnen van C-mine Line-up (foto's 32 tot en met 39).

Schepen Erik Gerits (CD&V), bevoegd voor economie; toerisme en evenementen: "We hebben gezocht naar een programma waar we de creativiteit van C-mine en de crossovers tussen de C-mine disciplines: toerisme, cultuur en creatieve economie een concreet gezicht kunnen geven. Zo tonen we de levendige stad die Genk is, waar nieuwe dingen blijven gebeuren en waar je niet-alledaagse ervaringen opdoet. Met C-mine Line up mikken we op bezoekers uit heel Vlaanderen", zegt de schepen.

De place to be

Schepen Anniek Nagels (CD&V), ondermeer bevoegd voor cultuur, vult aan: "Vandaar dat we gekozen hebben om een goedgevuld en divers programma samen te stellen. Toeristische en andere evenementen, optredens, tentoonstellingen, inspirerende lezingen maar dus ook Labyrint. C-mine is deze zomer alweer de place to be", besluit schepen Anniek Nagels.

Zowel Labyrint als C-mine Line up is vanaf vrijdag 10 juli open voor het publiek en blijft gratis te bezoeken tot het einde van de maand september.

(*) De naam 'C-mine' werd tien jaar geleden bedacht door een creatieve Genkenaar.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio